Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 2011 yılından bu yana kan bağışı konusunda farkındalık yaratmak, amacıyla altı yıldır düzenlenen kan bağışı kampanyasında emeği geçen BEÜ Kızılay Gençlik Topluluğu üyelerine Tahir Karauğuz Salonunda düzenlenen törende teşekkür belgesi takdim etti.

 

“Kampüsün Kanında Hayat Var” sloganıyla 6 yıldır yürütülen kampanyada Bülent Ecevit Üniversitesi  2012 yılında 705 ünite, 2013 yılında 1267 ünite, 2014 yılında ‘İstanbul’un Fethi 1453’ sloganıyla 1453 ünite, 2015 yılında ‘Çanakkale Şehitleri’ni Anma 1915’sloganıyla 1915 ünite, 2016 yılında Limit-sizsiniz sloganıyla 1627 ünite ve son olarak bu yıl Türk Kızılay’ın kuruluş tarihine atıfta bulunarak 1868 ünite, kan bağışı yaptı. Merkez ve çevre kampüslerle birlikte beş yılda toplamda 14858 ünite kan bağışında bulunan üniversitenin kan bağışı sayısı altıncı yılında toplam 16726 ünite kana ulaştı.

 

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, "Kampüsün kanında hayat var kampanyası her yıl başarısını katlayarak sürdürüyor. Bu süreçte emeği geçen öğrencilerimizi, akademik ve idari personelimizi sürece vermiş oldukları destekten dolayı kutluyorum. Amacımız bir rekora imza atmak değil, böyle projelerin ülkemiz ve toplumumuz için örnek teşkil etmesini sağlamaktı. Başarılı da olduk. Zonguldak, şehir ve üniversite olarak bu bağlamda Türkiye'ye örnek teşkil ediyor. Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bizim için önemli olan kan kampanyası da dahil tüm yapmış olduğumuz iyi şeylerde gelenek oluşturmak, tekrarlayabilmek ve sürekliliğini sağlayabilmek. Bu anlamda inanıyorum ki, bu kan bağışı kampanyası yıllarca devam edecek. Bu kampanyayı gerçekleştirmemizde bizlere destek veren Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’a, Zonguldak Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün’e, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Selim Alan’a, tüm üniversite personelimize, öğrencilerimize ve kampanyaya sağladıkları büyük katkı için Üniversitemiz Genç Kızılay Topluluğu Başkanı İlhan Ala ve tüm Genç Kızılay Topluluğu üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi