Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kampusun Kanında Hayat Var kampanyası başlatıyor.

BEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, 2. Geleneksel Büyük Kan Bağışı Kampanyasını başlatıyor. İlki geçen sene Sizleri Unutmadık sloganıyla gerçekleştirilen ve bir rekorla sonuçlanan kan bağışı kampanyasının ikincisi Kampüsün Kanında Hayat Var ismiyle gerçekleşecek. BEÜ'de 12-20 Mart tarihleri arasında Kızılay ortaklığıyla dev bir kan bağışı kampanyası start alıyor. Geçen sene BEÜ'nün hayatlarını kaybetmiş mensuplarına adadığı Sizleri Unutmadık Kan Bağışı Kampanyası büyük bir organizasyona dönüşmüştü. Sadece BEÜ öğrenci ve personelinin katılımıyla bir gün içerisinde tek merkezden toplanan en yüksek sayıdaki kan bağışına ulaşılarak bir rekorun kırıldığı Sizleri Unutmadık Kan Bağışı Kampanyası yurt çapında büyük ses getirmişti. Tüm Türkiye'ye ve diğer birçok yüksek öğretim kurumuna örnek olan ve benzeri büyük kampanyaların Kızılay ortaklığıyla düzenlenmesine önderlik eden 'Sizleri Unutmadık Kampanyası' bu sene 'Kampüsün Kanında Hayat Var' ismiyle yola çıkacak. BEÜ öğrenci ve personelinden bir günde alınan 705 ünite kan ile bir rekora sahne olan 'Sizleri Unutmadık Kampanyası' BEÜ'nün 2. Geleneksel Büyük Kan Bağışı Kampanyasına öncülük edecek. Benzer bir başarıyı yakalayabilmek amacıyla BEÜ öğrencileri, öğrenci kulüpleri ve BEÜ Öğrenci Konseyi aracılığıyla Kampanyaya ilgiyi artırmak için yoğun çaba harcıyorlar. Ayrıca BEÜ, Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi ve Kızılay Kan Merkezi kampanyayı basınla da paylaşmak amacıyla bir toplantı düzenlediler. Toplantıya BEÜ Basın Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan Özer, Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Selim Alan, Kan Merkezi Koordinatörü Adem Sali ve Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı" denildi.
Kampanya ile ilgili açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Hasan Özer, "BEÜ'nün başarıyla yürütmekte olduğu akademik faaliyetleri ve topluma hizmet uygulamalarının yanında toplumsal konularda da üzerinde bir sorumluluk hissettiğini belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü: Geçtiğimiz yıl Türk Kızılayı Genel Başkanlığı ve Zonguldak Şubesi ile birlikte büyük bir başarıya imza attık. Hayatını yitirmiş Üniversitemiz mensupları adına yürüttüğümüz Sizleri Unutmadık Kan Bağışı Kampanyası öğrenci ve akademik-idari personelimizin üstün katkılarıyla büyük bir iyilik hareketine dönüştü. Bu duyarlılığı sıcak tutmak adına kan bağışı kampanyalarımızı devam ettirme kararı aldık. Bu yıl Kampüsün Kanında Hayat Var adıyla ikinci büyük kan bağışı kampanyasını gerçekleştireceğiz. Kampanyanın ülkemizin önemli sorunlarından bir tanesi olan rezerv kan ihtiyacına bir parça da olsa çare olmasını ve daha önemlisi ilimizde ve ülkemizde bu konudaki duyarlılığı ve farkındalığı artırmasını temenni ediyoruz. Kan bağışı konusunda yurt genelinde en önemli bağış merkezlerinden bir tanesi haline gelen Üniversitemizin tüm mensupları ile aynı hassasiyeti sürdüreceğine yürekten inanıyorum. Bu anlamda Üniversitemiz kan bağışçılarına her türlü kolaylığı göstermeye devam edecek. Türk Kızılayı ve Üniversitemizin işbirliğinin böylesi güzel sonuçları ortaya çıkarmaya devam etmesini diliyorum dedi.
Daha sonra söz alan Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Selim Alan, BEÜ'nün fedakar ve duyarlı tutumundan duyduğu mutluluğu ifade ederek, Üniversitemiz ve bizler Türkiye'de kan bağışı noktasında önemli bir eksikliği gidermek adına ortak çalışmalar yürütüyoruz. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer olmak üzere tüm idarecileri, öğrencileri ve personeli ile her zaman yanımızda olduklarını bizlere hissettiriyorlar. Onlara huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Zonguldak Kızılay Kan Merkezi olarak 12-20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kampüsün Kanında Hayat Var Kampanyasına büyük önem veriyoruz. Tüm personelimiz ile geçen yıl Üniversitemizle ortak yakaladığımız başarıyı tekrar etmek hatta bu başarının üzerine çıkmak için gereken çabayı göstereceğiz. Bu çalışmalara ev sahipliği yapan Bülent Ecevit Üniversitesine teşekkür ediyor, güzel bir neticeyle 20 Mart tarihinde Kampanyamızı tamamlamayı umuyorum dedi.
Basın toplantısında son olarak söz alan Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün ise, Türk Kızılayı Genel Başkanımız Ahmet Lütfi AKAR ve yönetim kurulu üyeleri, yaklaşık otuz kişilik üst düzey bir katılımla 20 Mart tarihinde Zonguldak'ta Üniversitemizde olacaklar. Bu katımılar, Kampüsün Kanında Hayat Var Kampanyasına Türk Kızılayının verdiği önemi ve değeri gösteriyor. Geçen sene burada yakalan başarının bunda çok büyük bir katkısı oldu. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, tüm idarecileri ile birlikte şubemizin ve Kan Merkezimizin il ve ilçelerdeki tüm kampüslerde en başarılı sonuçları elde etmesi adına bizlere hep destek oldu. Aynı şekilde 12-20 Mart tarihlerinde BEÜ'de toplam 8 ayrı noktadan kan bağışı yapılacak. Bizlere verdikleri destek adına BEÜ'nün tüm öğrecilerine ve personeline teşekkürlerimi iletiyorum. Öyle umuyorum ki bu yıl burada geçen sene Sizleri Unutmadık Kampanyasına benzer bir başarıyı hep birlikte yaşayacağız şeklinde konuştu.