- Rektör Prof. Dr. Özer:  "Bizim için rekor önemli değil. Önemli olan kanın sürekli ihtiyaç olduğunu, üniversitemizdeki tüm öğrencilerin, akademik ve idari personelin katılımıyla tüm Türkiye'ye göstermek"

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ve Türk Kızılayı'nın bu yıl ortaklaşa altıncısını düzenlediği "Kampüsün Kanında Hayat Var'' kampanyası kapsamında, Türk Kızılayı'nın kuruluş tarihi olan bin 868 ünite kan bağışı yapıldı.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneksel kan bağışı kampanyasını bu yıl da sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kan ihtiyacının sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özer, "Bizim için rekor önemli değil. Önemli olan kanın sürekli ihtiyaç olduğunu, üniversitemizdeki tüm öğrencilerin, akademik ve idari personelin katılımıyla, tüm Türkiye'ye göstermek. Altı yıldır bu kampanyayı sürdüren tek üniversite olmanın ve bu üniversitenin rektörü olmanın mutluluğunu yaşıyorum." ifadelerini kullandı.





Özer, Zonguldak'ın şehir ve üniversite olarak, bu bağlamda Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini belirterek, "Bizim için önemli olan sadece kan kampanyasına değil, tüm yapmış olduğumuz iyi şeylerde gelenek oluşturmak, tekrarlayabilmek ve sürekliliğini sağlayabilmek. Bu anlamda, bizler burada olmasak bile inanıyorum ki, bu kan bağışı kampanyası yıllarca devam edecek." diye konuştu. 

Türk Kızılayı Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün de son 7 yılda üniversiteden ortalama yıllık 5 bin ünite kan aldıklarını söyledi. Bunun kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Aygün, emeği geçenlere teşekkür etti. 

Etkinlik, kan bağışında bulunan öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Bu yıl Türk Kızılayı'nın kuruluş tarihi olan bin 868 ünite kan bağışı toplanan "Kampüsün Kanında Hayat Var'' kampanyasında, 2012'de 705, 2013'te bin 264, 2014'te bin 453, 2015'te bin 915, geçen yıl ise bin 627 ünite kan toplanmıştı.


(AA)