Zonguldak Karaelmas Üniversitesi tarafından hazırlanılan ‘Kampüsün Sesi’ isimli gazete yayına girdi. Aylık olarak yayınlanacak olan gazetenin Ocak-Şubat 2011 tarihli ilk yayınında üniversitenin dünü, bugünü ve yarını manşet haber olarak yer aldı.
Gazetenin imtiyaz sahipliğini ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Genel Yayın Yönetmenliğini Yard. Doç. Dr. Halil Yıldırım, Genel Yayın Yönetmenliği’ni ise Öğr. Görevlisi Özlem Bahadır yapıyor.
Üniversitenin etkinliklerinin de yer aldığı gazetede en çok ilgiyi ‘Atatürk ve Zonguldak’ isimli tarih yazısı çekiyor. Gazeteye açıklamalarda bulunan ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise röportajında şunları kaydetti:
“Yaşımın çok genç olmasının rektörlük görevi için avantaj olduğunu düşünüyorum. Çünkü daha çok koşturacağız, daha çok çalışacağız. Üniversitemizin fiziksel yetersizlikleri var. Bu konu ile ilgili 2011 yılı itibari ile hemen yürürlüğe sokmak istediğimiz ‘Kültür Sanat Projemiz’ var. Çalışmaları halen devam ediyor. İçerisinde kafeler, cep sinemaları, kütüphane, sanat galerisi yer alacak. Çok fonksiyonlu kültürel ve sosyal bir merkez olacak. Üniversitelerde farklı sesleri ortaya koyan öğretim görevlilerine bir zorlama var. Onların özlük hakları ile oynanır, kadro verilmez. Benim istediğim şey, özellikle öğretim üyelerinin kendilerini rahat hissetmesidir. Sadece bilim üretirken değil, görüşlerini dile getirirken de.  Biz üniversite ile ilgili iyi şeyler yapmak istiyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız. Her türlü görüşten beslenmemiz lazım.  Bizim yaptığımız şeyleri insanlar eleştirmeli ki biz ondan faydalanıp hatalarımızı görebilelim.”