Zonguldak Valisi Erdal Ata, kamu binalarının yetersizliğinden yakınarak Atatürk Devlet Hastanesi'nin yanına yapılacak yeni hastane projesinin mekan olarak kimsenin içine sinmediğini söyledi.

Tüm Çalışanlar Platformu (TÜÇAP) Derneği Yönetim Kurulu'nu kabulünde konuşan Vali Ata, il merkezindeki alan yetersizliğini TÜÇAP üyeleriyle paylaştı. Dernek Başkanı Akın Örek ve yönetim kurulu üyelerine yeni projeleri hakkında bilgi veren Vali Ata, “Diş hastanesinin ihalesini nisan ayında yapabiliriz. Projeleri bitti, her şeyi hazır, Bakanlık’tan evraklarını bekliyoruz. Diğer taraftan spor tesisleri için bir yer ayırdık. Bu sene programa aldırabilirsek spor salonu ve yüzme havuzu yaptırmayı düşünüyoruz. Sosyal tesislerimiz olacak ve sosyal tesislerimizle ilgili projelerimiz var.” dedi.

Kamu kurumlarının mekan konusunda yetersiz olduğuna işaret eden Vali Ata, “Aslında sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı salonların bir çok kurumda olması gerekir. Hiç değilse kendi ihtiyacını karşılayacak kadar olması gerekir. Ama Zonguldak’ta maalesef birçok resmi kurumun binaları yetersiz, fiziki şartları uygun değil. Yeni bina yapmaya da uygun alan bulamıyoruz. İşte yıllardan beri hastane yeri aranıyor. Şu anda, yeni hastane, mevcut hastanenin olduğu yere yapılacak. Orası kimsenin içine sinerek ‘burası iyi oldu’ diyeceği bir yer değil. Çünkü otopark sorunu ve yoğun bir trafik olacağını düşünüyoruz. Ama doğrusu başka alternatif yerler de kullanılamadığı için mecburen orası tercih edildi.” şeklinde konuştu.

TÜÇAP Yönetim Kurulu Başkanı Akın Örek, Vali Ata’yı, geleneksel halı saha turnuvasının 1 ay sonra yapılacak final törenine davet etti. TÜÇAP Yönetim Kurulu Üyesi Şemsettin Keleş de Vali Ata’dan 2 tane kültürel etkinliğin yapıldığı salon sayısının artırılmasını ve sosyal kültürel fayda sağlayan derneklere bu konuda destek olunmasını istedi.