Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Temsilcisi Kadir Bacıoğlu yaptığı açıklamada, Bugün Türk Büro-Sen yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Zonguldak'taki kamu kurum ve kuruluşlarında sendikal mücadelemizi anlatmak, çalışan arkadaşlarımızın sorunlarını işyerlerinde dinlemek üzere TUİK, Sosyal Güvenlik Kurumu, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bir takım çalışmalarda bulunduk. Zonguldak genelinde de öğleden sonra da valilik binasındaki kamu çalışan arkadaşlarımız ve bölge çalışma kurumundaki arkadaşlarımızla bir araya gelerek kurumlarındaki hem sıkıntılarını dinleyeceğiz hem de bu sıkıntılarıyla ilgili çözüm önerilerimizi dile getireceğiz. Yalnız son zamanlarda Zonguldak'ta kamu kurum ve kuruluşların da hissettiğimiz ve bize gelen şikayetlerden aldığımız kadarıyla bir mobik uygulaması var Zonguldak genelinde. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki idareciler kamu kurumunda çalışan arkadaşlarımıza hem sendikal manada hem de çalışma hayatında bize göre mobik kabul edilecek uygulamalarda bulunmaktadırlar. Bu konuda ilimizin valisi olmak üzere tüm yetkililerden gerekli hassasiyeti göstererek, kamu kurum ve kuruluşlarındaki yapıyı daha mutlu bir hale, daha huzurlu bir hala çevirmelerini bekliyoruz. Biz Türk Büro-Sen olarak, Türkiye Kamu-Sen olarak amacımız ve gayemiz çalışan arkadaşlarımızın devlet e hizmetin en üstün seviyede yapmaları, hizmet noktasında ellerinden gelen bütün gayreti göstermeleri yönünde kendilerini hem terkin hem de beklentilerimiz vardır. Bu konuda kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm arkadaşlarımızdan, çalışma hayatındaki arkadaşlarımızdan öncelikle hedeflerinin devletine hizmet olması gerektiğini, unutmamaları gereken bir şey var ki kendilerinin devlet memuru olduğunu. Devlet memurunun, devlete olan hizmetini en iyi şekilde yapması gerektiğini düşünüyoruz. Sendikal manadaki anlayışımız ve inancımızda budur.
Aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlardaki arkadaşlarda devam etmekte olan ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasıyla ilgili dilekçe kampanyamız hakkında bilgiler veriyoruz.
Dilekçelerimizi topluyoruz. Önümüzdeki süreçte de bir basın açıklamasıyla toplamış olduğumuz bu dilekçeleri Başbakana iletilmek üzere posta işletme müdürlüğümüzden yollayacağız dedi.