Zonguldak'ta Türkiye Kamu-Sen üyeleri tarafından yapılan pankartlı eylemde Filistin Bayrağı krizi yaşandı. Sendikacılar öncelikli amaçlarının askerlerin şehit edilmesi olduğunu savunurken, türbanlı kadınlar ise Filistin Bayrağı'nın indirilmesi için yapılan uyarıya tepki gösterdi. 
Türkiye-Kamu Sen Zonguldak Şubesi tarafından Madenci Anıtı önünde pankartlı eylem düzenlendi. Sendika üyeleri ve katılımcılar alana toplanırken, 10 kadar türbanlı kadın anıtın önünde Filistin Bayrağı ve pankart açtı. Bunu gören sendika temsilcileri durumu polise haber verdi. Sivil bir polis memuru kadınların yanına giderek Filistin Bayrağı'nın indirilmesini istedi. Önce bayrağı indiren kadınlar, sonra duruma tepki gösterdi. Bayrağı katlayan kadınlar, Filistin'de de Türk vatandaşların öldüğünü hatırlattı. Duruma anlam veremediklerini ifade eden kadınlar, bayrağı tekrar açarak dalgalandırdı. 
Filistin Bayrağı'nın uyarıya rağmen açıldığını gören Kamu-Sen üyesi Selami Yoğurtçu, türbanlı kadınların yanına geldi. Yoğurtçu, "Burada öncelikli amacımız şehit edilen askerlerimizdir" dedi. Kadınlar ile kısa süreli tartışma yaşayan Yoğurtçu, ardından sendikacıların yanına geldi. Türbanlı kadınlar ise Kamu-Sen'in eyleminin ardından yapılacak olan Zonguldak Demokrasi Platformu'nun eylemine geldiklerini ifade etti. Eylemin Kamu-Sen tarafından yapıldığını öğrenen türbanlı kadınlar, bir sonraki eylem için beklemeye koyuldu. 
İSRAİL'E TEPKİ 
Bayrak krizinin ardından toplanan kalabalık askerlerin şehit edilmesine ve İsrail'e tepki gösterdi. Son 4 günde 14 askerin şehit edildiğini vurgulayan Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Şube Başkanı Salih Alemdar, şöyle dedi: "Verilen bunca şehidin ardından siyasi iradenin ve yetkililerin yaptığı basmakalıp açıklamalar, şehit ailelerini, şehit yakınlarını ve milli ve manevi konulara duyarlı vatandaşlarımızı çileden çıkartmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, devleti, ülkesi ve milliyetiyle bölünmez bir bütün olarak ebediyen varlığını sürdürecektir. Gazze'de abluka altında, yaşama hakkından dahi mahrum bırakılan Filistinli kardeşlerimize insani yardım malzemesi taşıyan gemileri kana bulayan İsrail, dünya milletlerinin gözüne baka baka insanlık suçu işlemiştir. 62 yıldır bütün insani değerlerin ayaklar altına alan, kural tanımaz uygulamalarıyla kanımızı donduran İsrail adına artın halkı utanmalıdır. İsrail'i artık uyarıyoruz. Yıllardır insanlık suçu işleyen İsrail'i nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu insanlık ayıbı suçlarına sessiz kalan devletleri de şiddetle kınıyor ve uyarıyoruz."