Türkiye Kamu-Sen, Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısına tepki olarak 8 Mayıs'ta Ankara'da miting düzenleyecek. Sıhhiye'de düzenlenecek mitinge Ankara'da görevli kamu çalışanlarının yanı sıra 20 ilden otobüslerle gelen Türkiye Kamu- Sen üyeleri katılacak.
Miting için hazırlanan ve kamu kurumlarına asılan afişlerde "Hastanelerin Özerkleşmesine ve Özelleştirilmesine Bende Karşıyım, Güvencesiz ve Kuralsız Çalıştırılmak İstemiyorum Diyorsan 8 Mayısta Abdi İpekçi Parkındaki Mitinge Sizi de Bekliyoruz" denilerek tüm kamu çalışanları mitinge davet edildi. Yapılacak mitingle ilgili Türkiye Kamu-Sen Devrek Şubesi adına açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Yönetim Kurulu Üyesi Aytaç Korkmaz, hastanelerini yerel güçlere devrine karşı çıkmak için bu mitingi gerçekleştireceklerini ifade etti. Korkmaz, "Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısıyla devletin olan milletin hizmetindeki hastanelerimiz yerel güçlere birlikler kurarak devredilmek isteniyor. Hastanelerde kaliteli, sağlık hizmetinin yerine kar etme anlayışı hakim olacak. Hastaneler siyasi müdahalelere açık hale gelecek, sözleşmeli ve güvencesiz çalışma esas olacak. Tüm bu olumsuzluklar nedeniyle düzenleyeceğimiz mitingle yüksek sesle hayır diyeceğiz" dedi.
Yasa tasarısının TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeyi beklediğini hatırlatan Aytaç Korkmaz, "Yasa tasarısı tüm itirazlara rağmen mecliste komisyonlarda kabul edildi. Genel kurulda görüşülmeyi bekliyor. Cumartesi günü çeşitli illerden gelen binlerce kamu çalışanı ile birlikte bu tasarının TBMM gündeminden çıkarılmasını isteğimizi dile getireceğiz. Bu yasa tasarısına karşı düzenlenen ilk büyük mitingimiz olacak. Bu yasa tasarısına karşı her platformda mücadele edeceğiz. Hükümeti ve Milletvekillerini uyaracağız. Bu yasaya hayır diyen binlerce kişi ile güçlü sesimizi Ankara'da yankılatacağız"  şeklinde konuştu.