Ak Parti Kdz.Ereğli  Seçim Koordinasyon Merkezi Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır VE Ormanlı belediye başkanı Bayram Başol’un  Sücüllü, Ballıca ve Bayat Köyü’nde vatandaşları halk oylaması öncesi “EVET” oyu için bilgilendirdiğini bildirdi.

 

Koordinasyon merkezinin açıklaması şöyle:

Milletvekili Özcan Ulupınar, yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

“Ben Devrek Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra, parlamentoya 2011’de AK Parti Milletvekili olarak gitmiş bir kardeşinizim. Orada normalde 10 dakikada çıkması gereken bir kanun bazen 10 ayda çıkmaz. Sistem kilitlenir. Oradaki muhalefet partililerde çoğu zaman Meclisi çalıştırmamak için el birliği yaparlar. Mesela derler ki, bu pastanın rengi neden sarı, bu araştırılsın gibi önergeler verirler. Mesele onun sonuçlarını çok merak ettiklerinden değil, o gün o parlamentoda o kanun çıkmasın diye. Yıllardan beri uğraşıyoruz binlerce kanun çıkartıyoruz, muhalefetlere göre ama her biri anayasaya aykırı. Bu kanunlardan sadece AK Parti değil, bütün vatandaşlarımız istifade etmekte. Şimdi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan en güçlü dönemimde siyasi olarak, AK Parti’de öyle. Diğer partileri toplasanız bizim yarısı kadar oyları yok. Olması da mümkün değil. AK Parti dönemi öncesi 10 yılda, 12 hükümet değişilmiş. Bir hükümetim ömrü 14 ay olmuş. Biz darbeler, kalkışmalar, dışarıda darbeleri, sokak hareketleri, terör görmüşüz. Bunlarla mücadele etmek için daha güçlü hükümetlere ihtiyacımız var.





Biz istiyoruz ki, bu hükümet çok güçlü bir şekilde geldin. Değerli hemşerilerimiz işin özeti şu, tek parti iktidarları döneminde büyüme yüzde 5.5, koalisyonlar döneminde büyüme yüzde 3.5, Ama 1994 ile 2001 arası küçülme yüzde 5.5 şeklinde. Yeni sistemde örneğin milletvekili sayısı artacak olması hiçbir olumsuz etkisi yok ama getirisi çok. Avrupa’nın büyük devletlerinde milletvekili sayısı 600 ile 1200 arasında. AK Parti öncesinde parlamento haftada 12 saat çalıyordu. Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri gündüz saat 3.00’te açılır, akşam saat 7.00’de kapanırdı. Şimdi parlamento günde 18 saatlerce çalıştığımız oluyor. Niye engellemeleri kırmak için. Türkiye’nin maalesef düşmanı çok. Bize bizden başka dost yok. 16 Nisan’da geleceğimizi Halk oylamasını yapacağız. Bu Ülkemizin seçimi. Neden, dışarıda düşmanlar var, işerde hainler var görüyoruz. Bunlarla mücadele etmemiz lazım. 16 Nisandan sonra ne olacak ALLAH’IN izniyle yüzde 60’la benim öngörüm “EVET” ile bu bir rejim değişikliği değil, bir sistem değişikliği olacak. Dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde bu var. Bizim mücadelemiz devam ediyor. Sizlerin sayesinde de başaracağız. Geçmişte gördük. Tansu Çiller, Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz, Turğut Özal zamanı biliyoruz. Rahmetli Özal, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş, Demirel hepsi başkanlık sistemi istiyor. Bugün CHP’nin yönetiminde olanlarda başkanlık sistemini istiyor. Geçmişte yaptıkları açıklamaları var. ama bugün nedense HDP ile CHP kol kola girmiş hayır propagandası yapıyorlar. Kıymetli hemşerilerimiz vereceğiniz “EVET” desteği çok önemli. Biz Halkın seçtiği liderler, milletin hizmetinde olmasını istiyoruz. Bizim Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan beye tek adam diyorlar, bakın geldiğinde İstanbul’u ve Türkiye’yi nasıl geliştirdi. Buna helal olsun demek lazım. 15 Temmuzda koalisyon olmuş olsaydı ne olurdu? Bir düşünelim. Çok şükür şuanda huzurlu bir şekilde yaşıyoruz”

Bakın AK Parti döneminde Bu hükümet Zonguldak’ta şuana kadar 9 kat trilyonluk iş yapmıştır. Kamu yatırımı ile birlikte 2 tane belde Kozlu ve Kilimli İlçe olmuştur. Ereğli’ye bakıldığında da her zaman geldiğimde de kamu yatırımları bakımından büyük bir hamle görüyoruz. Yeni Okullar, Hastanesi, Yoları, Adliyesi gibi bir sürü Ereğli’ye yatırımlar oldu. Zonguldak yolu bu sene bitecek.”

 



AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, vatandaşlardan “EVET” desteğini şekilde istedi;

“Vatandaşlarımız siz Cumhurbaşkanını kendiniz seçmek istiyor musunuz?, Halk seçmek istiyorsa bu oylamaya “EVET” diyecek. Bu işin özü bu. Ben bu oylamaya hayır diyen partilileri anlamakta zorluk çekiyorum. Sizin yüzde 50 oy almaya cesaretiniz yok mu? Bu millete tepeden bakmaya bırakın. Kafadan diyorlar ki, biz milletin yüzde 50 oyuna talip değiliz niye? Çünkü eskiden beri millete tepeden bakıyorlardı. Ondan dolayı biz “EVET” desteklerinizle daha güçlü Türkiye için yeni sisteme destek istiyoruz. Biz milletimizin hizmetindeyiz. Biz insanlarımızı bir günde ha iyi yaşatırız diye düşünüyoruz. 16 Nisan’da Erdoğan için değil, her doğan için güçlü “EVET” ile istikrar devam edecek.”

 Milletvekili Ulupınar ve İlçe Başkanı Çakır’ın bilgilendirme konuşmaları köylerde hatıra fotoğrafı çektirerek tamamlandı.