Çaycuma ilçesi Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Filyos Vadisi'nde ilan edilen Karma Endüstri Bölgesi içinde kamulaştırma çalışmaları devam ediyor dedi. 
Çaycuma Belediye Başkanı Gülşen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filyos Vadisi'nde ilan edilen Karma Endüstri Sanayi Bölgesi içinde mahkemesi bitmeyen alanların hak sahiplerinin belli olmasından sonra, kamulaştırılması gereken alanlar için, Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı'na bağlı kamulaştırma heyeti  ilçemize gelerek, 2 gün arazi ve bilgi toplama çalışmaları yapmışlardır. Ayrıca ilan edilen alan içerisinde kısmi olarak da Milli Emlak Genel Müdürlüğünce de kamulaştırılma çalışmaları yapılmaktadır.
Çok yakın zamanda neticeye bağlanıp, endüstri bölgemiz bir bütünlüğe kavuşturulacaktır. Daha önce yapılan 1/1000'lik nazım imar palanları dahilinde sorunlu olmayan alanlarda sanayiciye yer tahsisi yapılabilecektir. Kamulaştırma biter bitmez yaklaşık 610 hektarlık alanda imar ve teknik çalışmalar  yapılacak, kurum görüşleri toplanacaktır. Alt yapı çalışmaları işlerlik kazanacaktır.
Ayrıca bu alan içinde göçmen kuşların yuvalanacağı 500 dönümlük sazlık ve göl alanı,  tabiat ve hayvan doğa alanı olarak bırakılacaktır. İlçemizdeki heyete Sanayi ve Ticaret eski Müdürümüz Hayriye Göktaş'da eşlik etmektedir. Son bilgileri paylaşmak üzere Valimiz Erol Ayyıldız'a bilgi vereceklerdir.  Bölge yerel yöneticileri olarak  yapılan her türlü çalışmalara destek olmaktayız. Amacımız bir an önce Karma Endüstri Bölgesinde tahsislerin yapılmasını sağlamak ve işlerlik kazandırmaktır dedi.