Kdz. Ereğli’nin sırtına vurulmuş bir darbe olarak öne çıkan eski Devlet Hastanesi arazisinin üzerinde bulunan binaların yıkılmasının ardından bu bölgenin Askeri Güvenlik Bölgesi ilan edilmesi kararı, gündeme bomba gibi düştü.

Gazeteniz Önder'in gündeme getirdiği, Genel Kurmay Başkanlığı’nın 17 Nisan’da aldığı bu kararın 25 Nisan tarihinde Karadeniz Bölge Komutanlığı aracılığı ile Kdz. Ereğli Tapu Sicil Müdürlüğü ile Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına bildirilmesi haberi ile ilgili AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’ndan açıklama geldi.

Bu alanın Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait olduğunu ve kampüs ile fakülte yapılması için Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) süresiz devir edildiğini belirten Çaturoğlu haber merkezimizi telefon ile arayarak, bu kararın bina yapmaya engel olmadığını belirterek, “Biz şu anda Kalkınma Bakanlığı aracılığı ile revize 2018 bütçesinden  binaları yaptırma çalışması içindeyiz. Askeri Güvenlik Bölgesi kapsamına alınması tesislerin yapılmasını engellememektedir. Genelkurmay’dan izin alınır ve binalar yapılır. Herhangi bir engel yoktur ve olamaz. Ki, biz bu alandaki limanın da devrini istedik. Böyle bir süreçte, Askeri Güvenlik Bölgesi kapsamına alınması hiçbir şeyi değiştirmez. Kim ne yaparsa, kim ne derse desin biz o kampüsü oraya yapacağız. Kamuoyu rahatsın ve bilsin ki, daha önce verdiğimiz söz aynen geçerlidir ve o alana binalar da yapılacaktır" dedi.

Çaturoğlu,  Milli Savunma Genel  Sekreterini aradığını ve  bu konuda Ereğli’de büyük sıkıntı olduğunu bildirdiğini ve ertesi günü görüşmelerine de devam edeceğini vurgularken, altını çize çize askeri yasak bölge olmadığını, askeri güvenlik bölgesi olduğunu kaydederken binaların yapılmasına engel olmadığını ve sadece mevzuat gereğince izin alınması gerektiğini ifade ederken “Ereğlililerin gönlü rahat olsun” dedi.