14 Nisan 2015 tarihinde bunalıma giren 45 yaşındaki S.E. Müftü Mahallesinde bulunan Ereğli Ticaret Merkezinin çatısına çıkarak intihara teşebbüs etmişti. S.E. polisler tarafından kurtarılarak sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılmıştı.

Kdz. Ereğli Belediyesi Basın Bürosu tarafından yapılan bilgilendirmede S.E.’nin halen belediye bünyesinde çalıştığı sözleşmesinin ise 15 Haziran 2015 tarihinde biteceği belirtildi.

Yapılan bilgilendirme şu şekilde:

“Kamuoyunu ve basını doğru bilgilendirmek adına açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Belediyemizde halen geçici işçi olarak çalışan bir kişinin dün gerçekleşen intihar girişimiyle ilgili bazı basın-yayın kuruluşlarında yayınlanan haberlere göre; şahsın belediyemizce işten çıkartıldığı iddiaları yer almaktadır. Bu söylemler halkı ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmekte olup gerçeği de yansıtmamaktadır.

Söz konusu çalışanımız; ‘Toplum Yararına Program’ kapsamında, Belediyemizin İŞ-KUR ile yaptığı protokole dayanarak hazırlanan proje gereği  ‘geçici işçi’ olarak çalışmaktadır. Şahsın işe başlama tarihi 16 Şubat 2015, işinin bitim tarihi ise 15 Haziran 2015’dir.

İlgili şahsın süresi Haziran ayında dolmaktadır. Herhangi bir şekilde işten çıkartılma ve atılma söz konusu değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”