Çaycuma'da Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalar dayanışma yemeğinde buluştu. Dayanışma yemeği, Bakacakkadı 100.Yıl Atatürk Hizmet Köyü'nde gerçekleşti.
Yemeğe; Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar, Türk Büro-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu ve Türk Enerji-Sen Zonguldak Şube Başkanı Selami Yoğurtçu, Türk Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi Zerrin Güneş, Türk Sağlık-Sen Çaycuma Temsilcisi Dilek Tarhan, Türk Eğitim-Sen Gökçebey Temsilcisi Emrullah Delihacı, Türk Eğitim-Sen Devrek Temsilcisi Cemalettin Yüceer, Türk Eğitim-Sen Alaplı Temsilcisi Arif Akıllı, Türk Eğitim-Sen Ereğli Temsilcisi Şahin Eren, onur konuğu olarak katıldı.
Hafta sonu düzenlenen yemeğe, Zonguldak ve çevre ilçelerden de sendika üyeleri de katıldı. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in de sonradan katıldığı program, misafir sendika temsilcileri ve Çaycumalı temsilcilerin selamlaması ile başladı.
Selamlama konuşmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Türk Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi Zerrin Güneş, üyeler arası dayanışmanın önemine değindi. Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen'in Türkiye için önemli bir örgüt olduğunu belirten Güneş, sendikanın faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi.
Güneş'in konuşmasının ardından dayanışma yemeğinin onur konuğu olan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Salih Alemdar, üyelere seslenmek için kürsüye geldi. Alemdar, Tekel işçilerinin yaptığı eyleme ve 4/C statüsüne değinerek, Zonguldak ve ilçelerinde görev yapan 4/C'li eğitimci sayısı hakkında açıklama yaptı. 4/C statüsünde çalışan eğitimci sayısının en çok Çaycuma'da bulunduğuna değinen Alemdar, Tekel işçilerine de destek vermeye devam edeceklerini de söyledi.
Konuşmaların ardından canlı müzik eşliğinde yemek yenirken, sendika üyeleri arasında sıcak sohbetler yapıldı.