Zonguldak'ta Ertürk Ailesi, yıkılma tehlikesi nedeniyle yıktıkları tahta evlerinin yerine ev yapmak için kolları sıvadı. 9 aydan bu yana kamyon kasasında yaşayan aile, inşaatı yaparken maddi sıkıntı yaşadı. İnşaatı tamamlayamayan ailenin okuyamayan kızı Necla ise gözyaşlarıyla anlattığı dramıyla ağlattı.
Beycuma Belde Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan 41 yaşındaki Hidayet Ertürk, 7 kişilik ailesi ile 9 aydan bu yana çile çekiyor. Yıkılma tehlikesi nedeniyle evlerini boşaltan aile, sokakta kaldı. Beycuma Belediyesi ise, kendilerine Kilimli Belediyesi tarafından hibe edilen kamyonu içinde kalmaları için aileye verdi. Aile de belediyenin verdiği kamyon kasasında yaşamaya başladı.
Belediyenin katkısıyla tahta evlerini yıkıp yerine ev inşaatına başlayan aile, bütün parasını tek kata harcadı. Maddi sıkıntı nedeniyle evi tamamlayamayan aile, geçici süreliğine yaşadığı karavana mahkum oldu. Uzun süreden beri kamyon kasasında yaşayan aile, havanın soğuk olduğu geceler çile çekiyor. Kar yağması ile birlikte daha da zorlanan aile, hayırsever iş adamlarına seslendi.
OKUMAK İSTİYORUM
Ertürk Ailesi'nin 17 yaşındaki ferdi Necla ise gözyaşları içinde anlattığı dramıyla hem ağladı hem de ağlattı. Tek oda kamyon kasasında odun ile yaktıkları sobanın kendilerini ısıtmadığını belirten Necla, maddi sıkıntı nedeniyle okula gidemediğini anlattı. Karavanda yaşamaya başlamaları nedeniyle liseye gidemeyen Necla, eğitime verdiği önemle gündeme gelen Zonguldak Valisi Erdal Ata'ya çağrıda bulundu. Yaşadıklarını anlatırken duygulandıran Necla, "17 yaşındayım bu durum benim canımı çok sıkıyor. Çok
soğuk oluyor burası. Evimiz olsaydı böyle olmazdı. Valimizden yetkililerden yardım bekliyorum. Soğuk olmasın diye karavanın kapısını battaniye ile kapatıyoruz. Sonra, kömürümüz yok. Ben okuyamadım. Başkanımızdan Allah razı olsun. Evimizi bu hale kadar getiriverdi. Ama biz devam ettiremedik. Geceleri soğuk oluyor, kardeşim bana sarılıp uyuyor. Bana 'Abla çok üşüyorum' diyor. Allah rızası için yardım bekliyoruz. Çok zor durumdayız. Valimiz, sizden yardım bekliyoruz. Kız kardeşimle liseyi okumak istiyoruz. Babam okula gönderdi ama paramız yok. Valim, sizden yardım bekliyoruz. Ne olursun bize yardım edin" diye Vali Erdal Ata'ya seslendi.
10 yaşındaki Sevgi Ertürk, geceleri soğuk nedeniyle ablasını kucakladığını söylerken, küçük yaşına rağmen konuşmasıyla etkiledi. Belediye başkanının imkanlarına rağmen evin tamamlanmasına gücünün yetmediğinin farkında olan Sevgi, silgisinin ağabeyi ile paylaşırken görenleri duygulandırdı. Küçük Sevgi, "Geceleri üşüyorum diye hep ablamı kucaklıyorum. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Belediye başkanımız evimizi yaptıracaktı bu zamana kadar çaba gösterdi. Ama elinden başka hiçbir şey gelemediği için
yapamadık. Ben ikinci sınıfa gidiyorum. Sonuna kadar okuyacağım. Derslerim de çok iyi" diye konuştu.
"GÜCÜMÜZ YETMEDİ"
Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, gayretlerinin ev inşaatının tamamlanmasına yetmediğini söyledi. Hayırsevere vatandaşlara seslenen Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, şöyle konuştu:"Eski evleri yıkılmak üzereydi. Biz de belediye olarak arkadaşımıza söyledik. Evin yıkılıp yeniden yapılması gerekiyordu. Belediye olarak biz yer plan etüt çalışmaları için destek verdik. Tabi evi hemen yapma imkanımız yoktu. Belediyemizin imkanları da belliydi. Yavaş yavaş hem Hidayet'in imkanlarıyla hem de belediyenin imkanlarıyla bu hale getirdik. Biraz demir ihtiyacımız var. Beton ihtiyacımız var. Onları da tedarik etmek için uğraşıyoruz. Gerekli malzeme geldikten sonra hemen belediye işçileri ile birlikte sıva atma çalışmalarına başlayacağız. Bir an önce bu karavandan arkadaşlarımızı kurtarmak istiyoruz. Hayırsever vatandaşlara sizin aracılığı ile sesleniyorum. En kısa sürede bu ailemizi bu kış gününde evlerine yerleştirmek istiyoruz".
Evin 13 yaşındaki oğlu Caner ise okuyup polis olmak istiyor. 16 yaşındaki Gülten ise ablası ile okuyup üniversiteyi bitirmek istediğini aktardı. Hidayet Ertürk'ün 34 yaşındaki Ömer Ertürk de ağabeyi ile birlikte karavanda yaşıyor. İş bulamadığı için ağabeyine destek olamadığını belirten Ömer Ertürk, yardımsever insanların desteğini bekliyor.
Karavanın bir bölümünde yemek ve banyo ihtiyaçlarının giderildiğini anlatan Hidayet Ertürk'ün 38 yaşındaki hayat arkadaşı Fatma Ertürk, çocuklarının üşümemesi için hayırseverlere seslendi.