Alaplı Küçük Tekke köyünde ikamet eden Serdar Yılmaz, bir hurdacıdan aldığı kamyonet kasasında yaşam mücadelesi veriyor.
Sosyal güvencesi olmayan ve bekar yaşayan Serdar Yılmaz (36) için Alaplı Çevre Koruma Derneği Basın Sözcüsü Recep Tufan tarafından yardım kampanyası başlatıldı.
Beş metrekare kamyonet kasasında zor şartlar altında yaşayan Yılmaz, "Üstü çürümüş, yağmurda akan, tabanı çürümüş, her türlü haşere, yılan, fare, kertenkele gibi canlıların girip çıkabildiği bir ortamda kalıyorum, banyo ve tuvaletim yok. Gece yılan ve fare gibi haşerelerden korktuğumdan uyuyamıyorum" dedi. Yağmurdan korunmak için kasanın üstüne branda koyduğunu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Beş metrekarelik kamyonet kasasının içerisinde korku ve ağlamakla geçen bir ortamda yaşamaya çalışıyorum. Bu kamyonet kasasını iki yıl önce bir hayırsever bana verdi. İki yıl öncesine kadar Alaplı Belediyesi çay boyunda belediye dükkanında kalıyordum belediye başkanı beni kaldığım yerden çıkarttı. Kalacak yerde göstermedi, sokakta kaldım. Sağolsun bir hayırsever bu kamyonet kasasını bana aldı. Allah ondan razı olsun."
Alaplı Çevre Koruma Derneği Basın Sözcüsü Recep Tufan da, "Çevre Koruma Derneği olarak Gülüç beldesinde yaptığımız çevre düzenleme çalışmalarında çevre gönüllümüz Ahmet Türkyılmaz, bize kamyonet kasasında yaşam mücadelesi veren Serdar Yılmaz'ın da çevre çalışmalarında gönüllü çalıştığını söyledi.
Ben olayı duyunca hayretler içerisinde kaldım, hemen işi bırakıp Ahmet Türkyılmaz ile birlikte Serdar Yılmaz'ı da alarak ikamet ettiği kamyonet kasasına giderek durumunu yerinde gördük" dedi.
Çevre Koruma Derneği olarak bu arkadaşları için yardım kampanyası başlattıklarını anlatan Tufan, sözlerine şöyle devam etti:
"Biz kendisine ev yapımı konusunda yardımcı olacağız. Ev yapılacak yeri tespit ettik. Evin tüm işçiliğini üstlendim. Malzeme konusunda ise hayırsever iş adamlarımızın ve vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz."