Karaelmas Üniversitesi’nin kuruluşunda fakülte dağılımında Kdz. Ereğli’nin dışlanması üzerine yerel basının ortaya koyduğu üzerine dönemin siyasetçileri “Yer bulun fakülte kuralım!” sözleriyle işi yokuşa sürmelerine de direnmişti Ereğli. Kandilli’deki TTK Sosyal Tesislerinin Metalurji Fakültesine dönüştürülmesini sağlayacak olan bir vakfın kuruluşu o dönemde gündeme gelmiş ve Kdz. Ereğli Eğitim Vakfı için düğmeye basılmıştı. İşte o vakıf, Kandilli’deki binaları fakülteye dönüştüremedi belki ama ilçede bir çok eğitim hizmeti yaptı. Şimdi de Kdz. Ereğli’nin 2015 den bu yana gündeminde olan eski Devlet Hastanesi binalarının bulunduğu alanda fakülteler kurma görevini üstlendi.

Kdz. Ereğli Eğitim Vakfı, eski devlet hastanesinin bulunduğu alanda, fakülteler ve kampüs binalarının yapılması için bir yandan proje çalışmalarını yürütürken, diğer yandan da alanda iş makineleri ve kamyonlarla hafriyat temizliğine başladı.

Edindiğimiz bilgilere göre, öncelikle ilk  aşamada eski SSK binasının bulunduğu alanda en az üç fakülte binasının yapımına başlanacak. Bodrum’da yaşayan iş insanı Ahmet Erman’ın yaptığı bağış ile başlatılan çalışmalar,  yine Erman’ın katkıları ile ilk fakülte binasının inşaatı tamamlanacak. Erdemir ve Akın Tatoğlu’nun yaptıracağı iki fakülte binası ile inşaatlar devam edecek. Ardından eski devlet hastanesi binalarının bulunduğu alanda,  idari binalar ve diğer tesislerin inşaatı ile kampüs çalışmaları devam edecek.