Kdz. Ereğli Alemdar gemisinin yan tarafından kan bağışlarını kabul eden Kızılay kan aracı akşamları ortalama 25 ünite kan topluyor. Müzik eşliğinde yapılan kan bağışına vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Kızılay Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, Kızılay'ın yardım kuruluşu olduğunu ve yardımların devam edebilmesi için vatandaşların kendilerine yardımda bulunmalarını istedi. Oktay, "Ereğli halkına teşekkür ediyorum. Bizi Ereğli Şubesi olarak hiçbir surette mahcup etmediler. Her akşam ortalamanın üzerinde Ereğli'de kan alınmaktadır. Bu arada Ereğli halkından ricamız şu: Şubemize gelerek fitre ve zekâtlarını verebilirler. Halkın malumu olduğu üzere biz Ereğli'de de yardım dağıtmaya çalışıyoruz. Fakat bütçemizde fazla bir para olmadığı için dağıtamıyoruz. Ereğli halkının Kızılay'a teveccühlerini bekliyorum." dedi.

Batı Karadeniz Bölgesi Zonguldak Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan ise Razaman ayının yaz ayına denk gelmesi ve havaların sıcak olması sebebiyle bağışlarda düşüş olduğunu belirtti. Alan, "Maalesef Ramazan ayında kan bağışı azalıyor, ihtiyaç artıyor. Bu yüzden vatandaşlarımızın her zamankinden daha duyarlı ve kan bağışı konusunda daha verimli olmaları gerekiyor. Sağlıkları el verdiği müddetçe gelip kanlarını ihtiyaç sahibi insanlarla paylaşmaları gerekiyor. Aracımız bayrama kadar burada olacak. Her gün saat 20.00 ile 24.00 arası Ereğli'deki gönüllü bağışlarımızı kabul edecek. Tabii bu kampanyamız sadece Ereğli ile kısıtlı değil. Bartın ve Zonguldak genelinde araçlarımızı kan bağışı yapmak isteyenlere ulaştırarak onlara fayda sağlamaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.