Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından denetlenerek Bakanlık yetkilileri tarafından tam not aldı.
Sağlık Bakanlığı Yataklı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Bilal Aytaç, Yataklı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kan Hizmetleri Denetim Şube Müdürü Dr. Şennur Akın, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Uzman Dr. Nigar Ertuğrul, Zonguldak İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emin Palancı ve Yataklı Tedavi Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Recep Genç tarafından oluşan ekiple birlikte kan bağışı salonu, arşiv, donör muayene odası ve diğer kısımlar denetlenerek, Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan'dan çalışmalar hakkında bilgi alındı. Denetimler sonrasında bir açıklama yapan Sağlık Bakanlığı'na Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Bilal Aytaç, Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi'nin konum olarak çok iyi bir yerde olduğunu, uygulama ve çalışmaların iyi olduğunu, ancak fiziki ufak tefek tadilat yapılması gerekmektedir dedi.
Denetimlerinin amaçlarının merkezlere ceza yazmak olmadığını belirten Aytaç, Eksiklerimizi görüp bu eksikliklerimizi iyileştirmek ve kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımızı daha iyi hizmet vererek buraya yönlendirmek istiyoruz. Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi çok iyi mesafe almış, genel olarak iyi gördüm.
İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonuyla, Karaelmas Üniversitesi ve Bakanlığa bağlı hastanelerin ilgili birimlerinde görevli personellerin bir araya gelerek sık sık eğitim yapmaları gerekiyor. Denetimlerimiz esnasında bizlere yardımcı olan, Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür etmek istiyorum diye konuştu.