Kızılay Zonguldak Şubesi, 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla, il genelinde en çok kan veren bağışçılar için Alaborina Restoran’da ödül töreni düzenledi. Törene; Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Kızılay Şube Başkanı Nihat Aygün, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, İl Sivil Savunma Müdürü Ahmet Güngör, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanı Ramis Muslu, GMİS Genel Sekreteri Taci Alkaya, İl Telekom Müdürü Halil Aksoy, Defterdar Ali Öztürk, İl Dernekler Müdürü Ayhan Bilir, Kızılay Kilimli Şube Başkanı Şükür Küçükali, kan bağışçıları ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kızılay Şube Başkanı Nihat Aygün, etkinlik hakkında şunları söyledi:

“24 SAAT YARDIMA HAZIRIZ”

“Kızılay’ımız, 681 şubesi, 8 adet afet operasyon merkezi, 41 adet tıp merkezi, 4 huzurevi, 3 kreşi, Türkiye genelinde 7 gençlik kampı, 7 bölge kan merkezi, 28 kan bağış merkezi ile durmadan çalışan 140 yıllık bir yardım kuruluşudur. 55 bin kişiye ücretsiz sağlık hizmeti veriyor, yoksul ve sosyal himayeye muhtaç özürlü vatandaşlarımıza malul arabası yardımı yapıyor. Kızılay, ülkemizin kan ihtiyacının yüzde 40’ını karşılıyor. 11-17 yaş grubu kendi imkânları ile tatil yapamayan başarılı öğrencilere, lider öğretmenler eşliğinde tatil imkanı sağlıyor. Kızılay’ımızın Batı Karadeniz Bölge Lojistik Merkezi olarak Düzce’de kurulacak. Yaklaşık 15 bin metrekare üzerine kurulacak bölge merkezi, 50 bin afetzedeye hizmet edecek kapasiteye sahip olacak. Ayrıca hayırsever kişilerin destekleriyle 4 yataklı kan bağış otobüsümüz Temmuz ayında Zonguldak ve Bartın bölgesinde kan bağış kampanyalarına başlayacak. Biz Kızılay gönüllüleri 24 saat hizmet ihtiyaç olan kişilerin yanında yer almalıyız”

Ardından, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali’nin günün anlam ve önemini belirten kutlama mesajı okundu.

Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç ise konuşmasında, “Kızılay’ın kendini tanıtmaya ihtiyacı yok. Kızılay, dar zamanında herkesin her zaman yanında… El veren, kucak açan 141 yıllık koca bir çınardır Kızılay teşkilatı. Bu önemli dernek, birçok sosyal aktivite de kendisini gösteriyor. Ülkemizin kan ihtiyacının yüzde 40’ını Kızılay karşılıyor. Türk Kızılay’ının 141’inci kuruluş yıldönümünü kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, 45 üzeri kan bağışı yapan Muzaffer Zoroğlu, Ferhat Katırcı, Haydar Derin ve Ümit Durgun’a plaket verildi. 10-25-35 üzeri kan bağışında bulunan diğer gönüllü kan bağışçılarına ise, altın, gümüş ve bronz madalya takdim edildi.