Çaycuma'da kan toplayan Kızılay TIR'ına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Hayatı boyunca 10 seferden fazla kan bağışı yapan 4 kişiye de bronz madalya ile belge verildi. Zonguldak Kızılay Kan Merkezi ile Türk Kızılayı Çaycuma Şubesi'nin organizasyonuyla Çaycuma'ya gelen Kızılay Kan Bağış TIR'ı, büyük ilgi gördü. Vatandaşlar gün boyunca kan vermek için sıraya girerken, davul-zurna eşliğinde halk oyunları ekibi kan bağışına renk kattı.
Türk Kızılayı Çaycuma Şube Başkanı Nilgün Çelik, ilçeye iki haftada bir kan bağış aracı geldiğini ifade ederek, Türkiye'yi dolaşan TIR'ımıza da yüksek oranda kan bağışı bekliyoruz.
İlginin oldukça fazla olduğunu görüyoruz. Bağışçıların kanları aynı zamanda sağlık taramasından geçiyor. Hayatı boyunca 10 seferden fazla kan verene Kızılay tarafından bronz, 25'den fazla bağış yapana gümüş, 35'den fazla bağış yapana altın madalya, 50'nin üzerinde bağış yapana plaket veriliyor. Çaycuma'da 4 kişi bronz madalya alarak Kızılay'a destek vermeyi sürdüreceklerini söylediler. Bir kere bağış yapan yararını gördükten sonra devamlı bağışta bulunuyor diye konuştu.
Kızılay Kan Merkezi Doktorlarından Kubilay Demir de, ülkedeki kan sıkıntısını çözmek için sık sık kampanyalar düzenlendiğini belirerek, Her an insanlarımızsın kana ihtiyacı olabilir. Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Gösterdikleri ilgiden dolayı Çaycuma halkına teşekkür ediyoruz dedi.
Kampanyaya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Türk Kızılayı Çaycuma Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam da kan vererek destek oldu.