Kozlu Belediyesi ile Türk Kızılayı Kozlu Şubesi’nin ortaklaşa düzenlendiği kan bağışı kampanyası, bugün saat 10.00 ile 16.00 arasında Kozlu Belediyesi Otobüs Durağı’nda gerçekleştirilecek.
Kozlu Belediyesi’nin destek verdiği ve geçtiğimiz günlerde düzenlenen ilk kan bağışı kampanyasında 85 ünite kan toplanmış, Kozlu'da bir ilk yaşanmıştı. ZKÜ İncirharmanı Kampusu’nda yapılan kan bağışı kampanyasına öğrenciler büyük destek vermişti.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, kan bağışı kampanyası ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kan yapılamayan tek ilaçtır. Herkesin bir gün kana ihtiyacı olabilir. Kan bağışında bulunan ve bu kampanyaya ev sahipliği yapan Türk Kızılayı Kozlu Şubesi yetkililerine teşekkür ederim” dedi.
Türk Kızılayı Kozlu Şube Başkanı Dr.İrfan Topal ise, kampanya ile ilgili şunları söyledi;
“Kozlu Belediyesi ile birlikte düzenlediğimiz ‘Gelin Kan Verelim, Bir Can Kurtaralım’ kampanyamıza tüm gönüllü kan bağışçılarımız davetlidir. Duyarlı Kozlu halkımızı 21 Ocak 2011 Cuma günü belediye otobüs durağında bekliyoruz. 18-65 yaş arasında, ağırlığı 50 kilogramın üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan herkes muayenede sağlığı uygun olduğu tespit edilen ve hemoglobin ölçümü normal olan herkes kan bağışında bulunabilir. Kan bağışlarsak;  vücudumuzdaki kan hücreleriniz yenilenir. Paylaşmanın huzuru psikolojik rahatlığı olur.
Bağışıklık sistemi aktivitesi değişir. Kanınız-daki yüksek yağ oranı düşebilir. Kalp krizi ihtimalini yüzde 90 oranında azalttır. Kan bağışla-dığınızda, kan sayımı ve kanla bulaşan hastalıklarla ilgili tarama testine tabi olursunuz. Lütfen; kan bağışı öncesinde iyi dinlenmiş ve uykusuz olmamanız kan bağışından önceki öğünde bir şeyler yemiş olmamıza dikkat edelim."