Türk Kızılay’ı Alaplı Şubesince İlçe merkezinde kurulan Kızılay çadırında kan bağışı kampanyası düzenlendi. Alaplı Merkez Cami önünde kurulan dev Kızılay çadırında kan bağışı kampanyası düzenlendi. Sabah saatlerinde başlayan kampanya erkeklerin yanı sıra kadınlarda kan bağışında bulunarak destek verdi.
Kızılay Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit, Her Çarşamba günü merkez cami önünde kan bağışı kampanyası düzenlediklerini söyledi. Kan bağışına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirten Yiğit, “Alaplı’da Çarşamba günleri pazarı olduğu için o gün İlçede yoğunluk oluyor. Bizde Kızılay Derneği olarak her Çarşamba merkez cami önünde kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Her hafta 50 ünite kan toplanıyor. Bu hafta dev çadır kurarak kan bağışını festival havasına çevirmek istedik. 
Vatandaşlarımız kan bağışına büyük destek veriyorlar. İlçemiz bu konuda çok duyarlı nerede bir kampanya olsa insanlarımız gelerek kan bağışında bulunuyorlar. Kan bağışında bulunan ve hayat kurtaran tüm vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.”