Kdz. Ereğli'de Ramazan ayında Kızılay tarafından sahil bandı Alemdar Gemisi yanından her akşam kan bağışı kampanyası düzenleniyor. Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Murat Babalık, geçtiğimiz senelere oranla kan bağışlarının düşüş olduğunu söyledi.
Ereğli'de Ramazan ayı boyunca her sene düzenlenen kan bağışı kampanyasına bu sene de devam ediliyor.
Geçtiğimiz senelerde gezici otobüste düzenlenen kan bağışları bu sene sahil bandı Alemdar Gemi yanına kurulan çadırda alınıyor. Kan bağışı kampanyası ile ilgili olarak açıklama da bulunan Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Doktor Murat Babalık, bir önceki seneye göre kan bağışı kampanyasında düşüş olduğunu söyledi. Babalık, Ramazan ayında kana daha fazla ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle de kan bağışı kampanyalarında destek verilmesini istedi. Babalık konuşmasında, "Ramazan ayında insanlar gündüz saatlerinde oruç tuttuklarından dolayı kan veremiyorlar. Bu nedenle de kan bağışı kampanyalarımızı akşam iftar sonrasında yapıyoruz.
Ancak Ereğli' de bu sene diğer senelere nazaran kan bağışlarında bir düşüş var. Şu ana kadar verilen bağışlar Bizim kan ihtiyacımızı karşılamıyor.
Hastanede ameliyat olacak bazı hastalarımız kan sıkıntısı nedeni ile ameliyata giremiyor. Acil durumlarda da oldukça zorlanıyoruz. Bu nedenle, vatandaşlarımızdan kan bağışı kampanyalarına destelk vermelerini istiyoruz." dedi.