Zonguldak Kızılay Kan Merkezi, kan bağışı için Şehitler Anıtı önünde çadır kurdu. Kanın acil değil, sürekli ihtiyaç olduğunu belirten Kızılay Kan Merkezi Doktoru Mehmet Günaydın, ilçelere göre bakıldığında en az kan bağışı duyarlılığının Zonguldak Merkez’de olduğunu belirtti. Kan Bağışında en fazla duyarlılık gösteren ve en fazla kan bağışında bulunan ilçenin Ereğli olduğuna dikkat çeken Dr. Günaydın, “Vatandaşlarımızdan duyarlı olmasını, buraya gelerek 10 dakikalarını ayırarak hayat kurtarmaya yardımcı olmalarını istiyoruz. Bizim en fazla kan bağışı aldığımız ilçemiz ise Ereğli bölgesidir” dedi.
Zonguldak’ın ilçelere göre kan bağışında en geride kalan yer olduğunu ifade eden ve vatandaşları kan bağışı konusunda duyarlı olmaya davet eden Dr. Mehmet Günaydın, “Valilik yanında kan bağışı çadırımızı açtık. İnsanlarımızı kan bağışı konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Sonuçta kan her zaman söylediğimiz gibi acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Sonuçta bir gün bizim de kana ihtiyacımız olabilir. İlçeler arasında baktığımız zaman kan bağışına en az duyarlılık merkez ilçemizde. Bu nedenle insanlarımızın bu konuda daha duyarlı olmasını buraya gelerek 10 dakikalarını ayırarak hayat kurtarmaya yardımcı olmalarını istiyoruz. Bizim en fazla kan bağışı aldığımız ilçemiz ise Ereğli bölgesidir. Önümüzdeki kutlu doğum haftasında da bütün ilçelerimizde, Emniyet haftası nedeniyle de emniyet teşkilatı ile beraber kan bağışı kampanyalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu. 
“Buz Adam” lakabıyla tanınan Atanur Öner de, kan bağışına destek vererek, kan bağışında bulundu. Öner, “Benim adım ‘Buz Adam’, ben halkın yararına olan her şeyde varım. Buradan bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum kan veren hayat kurtarır, bir gün size de kan lazım olabilir, kan verin. Benim bu 23’üncü kan bağışım. Vatandaşlarımızın da kan vermesini istiyoruz, kan vermek sağlığa yararlıdır. Hücreleriniz yenileniyor” dedi.
Kızılay çadırı, 3 gün boyunca kan bağışından bulunmak isteyen duyarlı vatandaşları bekliyor.