Kdz. Ereğli'de 3 okulun ortaklaşa düzenlediği kan bağışı kampanyasında rekor aşıldı.

Türk Kızılayı Karadeniz Ereğli Şube ile ilçedeki Cumhuriyet Ortaokulu, Erdemir İlkokulu ve Kavaklık İlkokulu idarelerince organize edilen Kan Bağışı Kampanyası İlçe Gençlik ve Spor Salonu’nda yapıldı.

Türk Kızılayı Şube Başkanı Kürşat yağız ile birlikte, okul müdürleri Üçler Sarıkaya, İlker Kıbrıs ve Soner Arslanoğlu, kampanya ile ilgili yaptıkları çalışmalarda istedikleri sonucu aldılar.

Bugün (1 günlük) saat 10.00’da başlayan kan bağışında, ilçe genelindeki bir çok okul idarecisi, öğretmen ve öğrenci velileri, bağışta bulunmak üzere salona geldiler.

Saat 21.00’de tamamlanması beklenen kampanya henüz saat 20.09’u gösterdiğinde rekor olarak hedeflenen 670’i rakamının üzerine çıktı.

Bu saatlerde yapılan sayımda, toplam kan bağışının 683 ünite olduğu belirlendi.

YAĞIZ TEŞEKKÜR ETTİ

Türk Kızılayı Şube Başkanı Yağız, rekorun kırılması anlarında yaptığı açıklamada, çabaların neticesini almaktan son derece mutlu olduklarını söyledi.

Ereğli halkının duyarlılığına teşekkür eden Yağız, şöyle dedi:

“Bu organizasyonda emeği geçen; öncelikle Sayın Kaymakamımız Mehmet Yapıcı’ya, Cumhuriyet Ortaokulu Müdürümüz Sayın Üçler Sarıkaya, Erdemir İlkokulu Müdürümüz İlker Kıbrıs’a, Kavaklık İlkokulu Müdürümüz Sonar Arslanoğlu’na, katkıda bulunmak için ilçemize gelen Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyemiz Şükrü Can’a, Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü İl Birim Yöneticimiz Dr. Metin Kalender’e, öğretmenlerimize, velilerimize, genç Kızılayımıza, yapmış olduğu katkılar ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”