Bülent Ecevit Üniversitesi ve Türkiye Kızılay Derneği'nce ortaklaşa olarak ikincisi düzenlenen kan bağışı kampanyasına öğrenciler ilgi gösterdi. Okulun spor salonunda gerçekleştirilen Kampusun Kanında Hayat Var kampanyasına, Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da katıldı. 500'üncü kanı veren Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise kampanyayı her yıl geleneksel hale getirmeyi planladıklarını belirtti. Kampanyaya destek verenlere teşekkür eden Rektör Özer, şöyle konuştu: Amacımız çalışanlarımız ve öğrencilerimizle birlikte bir rekor kırmak değildir. Bu kanın en acil hem de sürekli ihtiyaç olduğunu tüm topluma göstermektir. Bunu öğrencilerimiz ve çalışanlarımızla birlikte gerçekleştirebilmektir. Onun için bu sene 2. defa bunu düzenliyoruz. Hedefimiz bunu geleneksel hale getirmek. Her defasında da Kızılay Genel Başkanımızı aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyorum.
Bu kampanyaya destek veren öğrencilerimizi gözlerinden öpüyorum. Organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum
Bu yıl ikincisi düzenlenen kampanyada, Rektör Mahmut Özer'e kupa hediye eden Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da, şöyle dedi:
Türkiye'nin kan ihtiyacı ile ilgili toplumda gerekli şuuru uyandırmak, gerekli farkındalığı oluşturmak için devamlı çaba harcıyoruz.
Bu çabamız içerisinde üniversitelerimizdeki farkındalık hareketi çok önemli bir yer tutmaktadır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Türkiye'nin kan temini konusunda çok önemli bir misyon üstlenmiştir.
Geçen yıl burada bir kampanya düzenlediler. Türkiye'de şimdiye kadar vuku bulmamış bir şeyi gerçekleştirdiler. Bir günde toplanan en yüksek miktardaki kanı topladılar. Ama bundaki amaç bir rekora imza atmaktan ziyade Türk toplumuna bu farkındalığı göstermekti. Bunda da muvvaffak oldular.
Türkiye'de kan konusundaki kampanyaların ve yarışın başlangıcını oluşturdular. O günden bu yana kurumlar kuruluşlar, belediyeler valilikler yeni rekorlar kırmak ve bu farkındalığı oluşturmak için kıyasıya rekabet içindedir. Rektör beyin de kan vererek örnek teşkil etmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Kan verme işlemine bütün herkesi davet ediyorum.
Kan bağışı kampanyasına katılan 20 yaşındaki Somalili Muhammet Aydarus da, Buraya kan vermek için geldim. Türkiye bize yardım etti. Ben de onlara yardım etmek istiyorum.
Ben de kan vereceğim dedi. Afganistanlı Ezatullah Samadi de, Afganistan'dan geliyorum. Şu an Türkçe hazırlık okuyorum. Gelecek sene Uluslararası Ticaret okuyacağım. Buraya kan vermek için geldik. Çok mutluyum. Çok güzel bir kampanya oldu diye konuştu.
Geçen yıl 705 olan kan bağışı sayısının bu yıl binin üzerine çıkması hedefleniyor.