27 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimleri öncesi Onur Demircan, düzenlediği basın toplantısı ile başkan adaylığını açıkladı. Nazar Kebap'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Demircan, mevcut başkan Cevdet Civelek'i eleştirdi, şoför esnafının yaşadığı sorunları kendisine ulaştıramadığını iddia etti.

 

"BİR ADIM BİLE ATMAMIŞLARDIR"

Kendisinin koltuk değil hizmet sevdalısı olduğunu belirten Demircan, şu ifadelere yer verdi:  "Son yıllarda şoför esnafı olarak yaşadığımız sorunlara sahip çıkması gereken Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın başkanı ve yönetimi bırakın çözüm bulmayı, çözüm bulmak için bile bir adım bile atmamışlardır. Taksiciler olarak durakların ek durakları için verilen hak gasp edilmiş ve hakkımız olanı almak için Oda’ya konuyu saatlerce görüştüğümüzü hatırlatmaya gerek yoktur.

 

"BİZİM GÖZÜMÜZ YOKTUR"

Eski hizmet binasını satıp kredi çekerek yeni bir bina alımına gidilmiş, ve bunu güzel bir davranış olarak göstermektedir kendileri. Fakat hemen ardından yeniden kredi çekip vinç almayı, ardından bir daha kredi çekip makam aracını değiştirmesi konusunda halk olarak bizim gözümüz yoktur. Biz burada koltuk sevdalısı olarak değil, görevini tam anlamıyla yerine getiremeyen, taksici esnafımızı mağdur olarak dinlemeyen Oda yönetiminin tavırlarından taksiciler olarak çok mağdur durumda olduğumuzu anlatmaya çalışıyoruz"

 

"KOLTUK SEVDASI İÇİN ÇIKMADIM"

Halk otobüsleri ile taksiciler arasından yaşanan sıkıntıları Odaya iletmelerine rağmen kendilerine yardımcı olunmadığını iddia eden Demircan, “Bugün Oda Yönetiminde bulunan Ahmet Küçük abimize saygımız sonsuz fakat kendisi yaptığı tavır ve hareketlerden Oda üyelerimizin tamamına yakın bölümünü rahatsız etmektedir. Bizler koltuk sevdalısı değiliz, hizmet sevdalısıyız. Bugün burada adaylık için çıkmışsan emin olun koltuk sevdası için çıkmadım. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın tek düşüncesi 16 yıldır görevini sürdüren yönetimin kan değişikliği olması gerektiğini inanmamızdan kaynaklanmaktadır. Başkan olarak da Oda’da durması gereken Cevdet Civelek’te ne hikmetse her gittiğimizde Oda yerinde başka mekanlarda duruyor. Sorunlarla ilgili bir türlü kendisine ulaşmak mümkün olmuyor. Oda’da Başkan Civelek mi yoksa Ahmet Küçük mü anlayamadık.

 

"KENDİ DURAĞININ LİMİTİNİ YÜKSELTİYOR"

Son dönemde gerçekleştirilen oluşumun ardından kamyonculara sahip çıkılması için kurulan kooperatifimizin kendisine 5 bin lira maaş talep etmektedir. Yönetim buna karşı çıktığı andan itibaren bir dahaki dönemde kendisini kooperatifin başından aşağı aldıkları ortadadır. Murat Taksi’de kendisine ait olan aracın satışına çıkarılan 2015’te 410 lira yazmıştır. Fakat biz bu oluşumlarda bunun üstüne gittiğimiz halde, ek durakların kapatılması halde peşinden 100 Tl’ye inmiştir. Sayın Başkan Cevdet Civelek’in Murat Taksi’de kendi aracı olduğu için bunlarla hep sorunlar aynı. Kendi durağının limitini yükseltiyor başka taksici esnafımız umrunda değil, sadece Murat Taksi adına çalışıyor. Bir başkan sadece kendi durağı için mi çalışır, bütün şoför arkadaşlarına yardımcı olmak için mi çalışır"

Öte yandan Demircan, mevcut Başkan Civelek’in ilçedeki bir taksi durağında plakasını da verdiği ticari taksisi olduğu ve bu durağa ayrıcalık tanıdığını belirtti.