CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı:

"Proje aşamasında bile düşünülmeden, planlaması ve fizibilite çalışması yapılmadan başlatılan her çalışma hüsran ile ortada durmaktadır. Bu kentin insanına kan kusturmaya hakkınız yok. Kamuoyu biliyor ki, Ereğli çalışmalardan kaynaklanan bir başıboşluk ve sorunlar yumağı ile karşı karşıya kaldı"



CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, Kdz.Ereğli Belediye yönetimini eleştirdi, kentin baraka görünümlü derme çatma çerçevelere mahküm ettiklerini belirtti. Çarpık ve plansız çalışmalara bir yenisinin de Elmatepe'de başlatılan üst geçit yapımı olduğunu belirten Ocakcı, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"BEN YAPTIM OLDU"

"Maalesef Elmatepe mevkiinde yapımına başlanan üst geçit çalışmalarında gördüklerimiz, Karadeniz Ereğli'yi yönetenlerin, kimseyi düşünmeden “ben yaptım, oldu…” kararları ile yaptıkları yanlışlara başka yanlışlar katmaya devam edenlerin bir başka hatası olarak karşımıza çıkıyor. Kdz. Ereğli’yi yönetenler her çalışmalarında plansız programsız çalışmalarının sıkıntılarını Kdz. Ereğli halkına yaşatıyorlar. Kdz. Ereğli’yi baraka kenti haline getirdiler, Kdz. Ereğli’yi baraka görünümündeki derme çatma metal çerçevelere mahkûm ettiler.



"BAŞLATILAN HER ÇALIŞMA HÜSRAN İLE ORTADA DURMAKTA"

Proje aşamasında bile düşünülmeden, planlaması ve fizibilite çalışması yapılmadan başlatılan her çalışma hüsran ile ortada durmaktadır. İş merkezi yapacağız, diye başladıkları projenin durumu ortada. Eski belediye binamızın olduğu kentin tam merkezindeki alan kaderine terk edilmiş bir durumda duruyor. Yol yapacağız, dedikleri Orta Cami mevkisinde üç kere yol ve kaldırım projesi değiştirip heray aynı yolu ve kaldırımı kırıp döktüler. Orta Cami ve Kaneriağzı esnafı aylarca siftah yapamadı. Bundan ders çıkarmayan kent yöneticileri şimdi de plansız programsız yeni bir çalışmada eziyeti Elmatepe’de yaşatmaktadır. Üstgeçit alanında, Elmatepe’de yaşayanlardan ve kimseden görüş-fikir almayanlar, belediyeye bağlı mahallede su, elektrik, doğalgaz hattı ve telefon hattı nereden geçiyor, bundan bile haberdar değiller.


"SU BORUSU PATLADI, YÜZME HAVUZUNA DÖNDÜ"

Temel kazarlar, mahallenin su borusu patlar. Kazı yaparlar, mahalleyi doğalgaz patlaması ile karşı karşıya bırakırlar. Çalışma yaparlar, mahalle halkı itiraz eder, dava açar. Üstgeçit yapmak isterler, görsel mahremiyeti düşünmezler. Temel kazısında çıkan boruları görünce çalışmayı durdururlar. Kazdıkları temel alanında su borusu patladığı için kazı alanı yüzme havuzuna döner. Plansız, programsız işlere devam eden belediye yöneticilerine tavsiyemiz, bir işi de doğru yapmaları olacaktır. Bu kentin insanına kan kusturmaya hakkınız yok. Kamuoyu biliyor ki, Ereğli çalışmalardan kaynaklanan bir başıboşluk ve sorunlar yumağı ile karşı karşıya kaldı. Bizler, bu tür çalışmaların plan ve programdan uzak görüntü içinde yapılması sebebiyle esnafımızın ve vatandaşlarımızın sorunlar ve kentsel sıkıntılar yaşamak zorunda bırakıldıkları sorunlar karşısında kayıtsız kalamayız, kalmayacağız"