Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi, Ahilik Haftası dolayısıyla Şehitler Anıtı'nın önünde çadır kurdu. Kızılay, hem çadır da, hem de Mobil Kan Toplama aracında 1 hafta boyunca kan toplayacak. 
Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, şunları söyledi: "Başlattığımız kampanyayla, esnaf birlikleriyle beraber 'Ahilik Haftası' nedeniyle bizde onların kutlamalarına ortak olduk. Ama onların programı bitti, bizim bir hafta boyunca Valilik önünde hem kan toplama, hem de kurban bağışı kampanyası başlattık. 3 ay önce hizmete giren kan toplama aracımız ilk defa Zonguldak merkezde hizmete girmiş oldu.

KAN ÇOK ÖNEMLİ...
Kan çok önemli. Zonguldaklı vatandaşlarımızın bir hafta boyunca kan toplama kampanyamıza katılmalarını istiyoruz. Kan vermek hayat kurtarmak demektir. O nedenle Zonguldaklı vatandaşlarımız bize yardımcı olurlarsa, kendilerine teşekkür edeceğiz. Çünkü Zonguldak'ta ihtiyaç duyulan kanın yüzde 50'sini topluyoruz. Kansızlık bizim de kanımıza dokunuyor. Her türlü çabalarımıza rağmen insanlarımız duyarlı, ama bizim istediğimiz kadar duyarlı değil. İnsanlarımızı kan hususunda duyarlı olmaya davet ediyoruz."