Zonguldak'ta kan bağışında bulunan 387 kişiye altın, gümüş ve bronz madalya ile plaket verildi.

Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, bir restoranda "14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağşıçıları Günü" dolayısıyla düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, kan bağışı noktasında her geçen gün daha iyiye gittiklerini belirterek kan bağışında bulunan vatandaşlara teşekkür etti.

Vatandaşları kan bağışı noktasında duyarlı olmaya davet eden Aygün, "Türk Kızılayı personeline teşekkür ediyorum. Onlar gece gündüz her yerde kan toplamak için canla başla çalışıyorlar. Türk Kızılayı 148 yıldır ülkemizin yanı sıra dünyaya hizmet etmeye çalışıyor. Dünyanın bize ihtiyacı var. Kurumuzda din, dil ve ırk ayrı yoktur. Biz gönüllülük esasına göre çalışıyoruz." şeklinde konuştu. 

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Ömer Selim Alan da acının olduğu her yerde Türk Kızılayı'nın merhem olmaya çalıştığını belirterek, "İhtiyacı olan herkese yardım ediyoruz. Vatandaşlarımıza kan götürmeye çalışıyoruz. Zonguldak halkı kan bağışı konusunda duyarlı. Her gün ortalama en az 35-40 ünite kan bağışı alıyoruz. Araç filomuza yeni bir kan toplama otobüsü hizmete alındı. Kan bağışına gelen herkesten yanında bir kişiyi getirmesini istiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyelerince, 45 kez kan bağışında bulunan 4 kişiye plaket, 35 kez kan bağışında bulunan 7 kişiye altın madalya, 25 kez kan bağışında bulunan 19 kişiye gümüş, 10 kez kan bağışında bulunan 357 kişiye bronz madalyaları verildi.