Çaycuma’ya bağlı Velioğlu, Yeşiltepe ve Gemiciler Mahallelerini kapsayan ilave kanalizasyon şebeke inşaatı ile ilgili ihale öncesi tespitleri yapıldı. İller Bankası A.Ş. Etüt Plan ve Yol Dairesi Başkanlığı’nca (Proje Geliştirme Dairesi Başkanlığı) 13 Mayıs 2010 tarihinde tasdik edilen Çaycuma (Zonguldak) Kısmı Kanalizasyon Şebeke Kesin Projesi esas alınarak, İller Bankası A.Ş. Kastamonu Bölge Müdürlüğü’nden Bölge Müdür Yardımcısı Osman Nuri Başaran, Jeoloji Baş Mühendisi Ümit Aziz Kara, İnşaat Baş Mühendisi Zeki Numan Bıyıklı, inşaat Mühendisi Yakup Yılmaz, İnşaat Mühendisi Berna Güllüoğlu ve Çaycuma Belediyesi elemanlarının da katılımıyla Velioğlu-Yeşiltepe ve Gemiciler Mahallerinde tespit çalışmalarını gerçekleştirdi.
Buna göre söz konusu mahallelerde birinci kademe olarak, 19 bin 530 metre 200 mm çaplı boru, 2 bin 755 metre 300 mm çaplı boru olmak üzere toplam 22 bin 285 metre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı Mithat Gülşen, finansmanın yüzde 50 hibe, yüzde 50’sinin de belediyenin İller Bankası payından kredilendirilme yolu ile yapılacağım söyledi.
Ayrıca söz konuşu iş ile ilgili Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan 700 bin TL hibe şeklinde ödenek çıktığını, bu paranın da kullanılması ile birlikte projenin belediyeye ilave yük getirmeden tamamlanmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.