1300 metrelik kanalizasyon ve dere yatağını betonlama çalışmaları sürüyor.

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından ilçe merkezinden Kırmacı (Kemer) Mahallesi yönüne giden güzergahtaki Çavdarlı Deresine akan kanalizasyonların sisteme bağlanması için başlatılan çalışmalar da mecburen dere ıslahı yapıldı.
Belediyenin başlattığı kanalizasyon ve dere yatağının betonlama çalışmalarında dere yatağının çevresinin temizlenmesi ve zemininin de derinleştirilmesi bu güzergahta olası su taşkınlarına karşı da önlem alınmasını sağladı.
Kırmacı'da bulunan Fiziksel Engelliler Derneğinin ön tarafına kadar olan yaklaşık bin 300 metrelik alanda çalışma yapılacağını belirten Ereğli Belediyesi Su İşleri Müdür Vekili Deniz Koca, "Süleymanlar Mahallesinde bulunan Çavdarlı Deresinin zeminin betonlanması ve kanalizasyon hattının yenilenmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İstasyon mevkiinden Karadeniz Bölge Komutanlığı İnşaat Tabur Komutanlığına olan güzergahta dere yatağı betonlandı ve kanalizasyon hatları yenilendi.
Şuanda yapılan çalışmalarda buraya kadar geldi. Buradan Kırmacı'da bulunan Fiziksel Engelliler Derneğinin önüne kadar olan alanda da sadece kanal açıp betonlama işlemi gerçekleştirilecektir. Yapılan alan yaklaşık bin 300 metrelik bir alandır" dedi.