Ereğli'de müzik sistemleri tamir ve satıcısı Mehmet kurum, 5 Yıldır 'limon' ismini verdiği kanarya ile birlikte aynı işyerinde çalışıyor. Omuzunda manava götürdüğü kanarya ile sokakta dolaşan Kurum'u gören vatandaşlar ise şaşkınlık yaşıyor.

 

HABER (MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ)

 

Karadeniz Ereğli'de araç müzik sistemleri tamir ve satıcısı 40 yaşındaki Mehmet Kurum yaklaşık 5 yıldır işyerinde kanaryası ile birlikte çalışıyor. Limon ismini verdiği kanarya ile alışverişe giden ve işyerinde birlikte araç içerisinde montaj yapan Kurum, vatandaşların bu durumu gördüklerinde şaşkınlık yaşadıklarını söylüyor.

 

O ARTIK İNSAN GİBİ

Kanarya ile mesai saatleri içerisinde birlikte çalıştıklarını söyleyen Kurum, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında, Benim bu oğlumun adı Limon. Onu ben yaklaşık 5 sene önce bana Kilimli'den getirdi bir arkadaşım. 3 Senedir de o kadar uysallaştı ki benimle alışverişe gelir manava gideriz bir iş yaparken beni takip eder peşimden uçar omzuma konar sokakta beraber dolaşırız. O da artık bizden bir insan gibi. Onun dışında hayvanları sevmeyen insanların insanlığından şüphe eden bir insanım. Limon uçmak istese kaçmak istese kaçıp gider ama beni bırakıp gideceğini sanmıyorum çünkü fazla bütünleştik. Hayvanların ne yaptığını anlamaya çalışırken ne anlatmak istediğini anlayabilirsin. Limon ile aynı işyerinde çalışıyorum ve inanın büyük bir mutluluk duyuyorum dedi.

 

VATANDAŞ ŞAŞKIN

Vatandaşların bu durumu büyük bir şaşkınlık ile izlediklerini söyleyen Kurum, İnsanlar merak ediyorlar bakıyorlar. Heralde bu kadar uysal bir kuş nasıl olur diye merak ediyorlar. Muhabbet kuşu değil, muhabbet kuşları insanlarla daha haşır neşir olduğu için daha uysaldır. Kanaryamı çok seviyorum, çok uysal, şeker bir hayvandır sözleri ile konuştu.