Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın, Regaip Kandili ile ilgili bir mesajı  şöyle:

 “İslam Aleminde üç  ayların habercisi kabul edilen Regaip Kandili inşallah bu gece idrak edilecek.

Kandiller, insanların kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran müstesna gecelerdir.  Recep, Şaban ve Ramazan ayları hayatımızda önemli yere sahiptir. Regaip Kandili de bu üç ayın habercisidir.

Rahmet, mağfiret ve bereketin yaşandığı bu geceyi şehitlerimize, ölmüşlerimize dua ederek, gazilerimize, hastalarımıza şifa dileyerek, yaşlılarımızı, akrabalarımızı, dostlarımızı ziyaret ederek, bol bol ibadet edip kalbimizi kin ve nefret duygularından arındırarak birlik ve beraberliğin daim olduğu, sevgilerin birleştiği bir gece olarak mutlu ve huzurlu geçirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle insanlığın bir an önce hidayete, barışa ve huzura kavuşması temennisiyle tüm İslam Aleminin ve ülkemizin Mübarek Regaip Kandilini tebrik ediyor, aziz milletime saygılarımı sunuyorum.”

 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Regaip Kandili’ni şöyle kutladı.

 

 

“Rahmet, mağfiret, bereket, sevgi, saygı, yardımlaşma ve hoşgörü dolu özel bir zaman dilimine girmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan ve dini kültürümüzde özel bir yeri bulunan mübarek üç aylar, rahmet ve bereket mevsimi, Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı'yla doruk noktaya ulaşan manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır.

 

Bu duygu ve düşüncelerim ile başta hemşerilerimiz olmak üzere, milletimiz ve tüm Müslüman Âleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili'ni tebrik ederken; bu kutlu zaman diliminin ülkemiz, ilçemiz ve tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını diliyorum.

 

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesajı yayınladı.

Turpcu`nun mesajı şöyle:

“Ülkemizi çevreleyen coğrafyada yaşanan çatışma ve savaşlar tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik kavramlarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. Ülkemizin hali hazırda yaşadığı sıkıntıları atlatması,  içinde bulunduğu sorunları çözebilmesi için öncelikle, toplumdaki kutuplaşma ve ayrışmanın ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Toplumsal barışın, kardeşliğin, adaletin ve eşitliğin yaşandığı bir Türkiye için hepimiz üzerimize düşen sorumlukları yerine getirmeliyiz. Bu düşüncelerle, bu önemli gecenin, hoşgörü, dostluk ve kardeşlik hislerini daha da güçlendirmesi dileğiyle, tüm vatandaşlarımızın Regaip Kandilini en içten duygularımla kutluyor, ülkemize ve vatandaşlarımıza aydınlık ve umut dolu bir gelecek temenni ediyorum.”



ÇAYDEĞİRMENİ BELEDİYE BAŞKANI SATILMIŞ GEBEŞ:

 

Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, 30 Mart 2017 Perşembe gününü 31 Mart 2017 Cuma gününe bağlayacak gece idrak edilecek Regaip Kandili nedeniyle bir tebrik mesajı yayınladı.

Başkan Gebeş Mesajında; Tüm İslam aleminin manevi birçok kazançlar ile dolu olan mübarek Üç Ayların da habercisi  Regaib Kandilini tebrik etti.Gebeş’’ Müslümanlar için rahmet, bereket ve mağfiret ayları olan üç aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Müslümanlar arasında yardımlaşma, dayanışma, hayır ve iyilik duygularının artarak yoğunlaştığı kandil gecelerinde; sevgi, hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesini diliyorum. Mübarek üç aylar ve içerisinde barındırdığı kandiller; insanların kalplerini yakınlaştıran, dostluk, komşuluk, akrabalık ve kardeşlik duygularını artıran, maneviyatımızın aydınlanmasına vesile olan özel ve güzel gecelerdir. Bu özel gecelerin, gönüllerimize huzur, insanlığa barış ve dünyaya adalet getirmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Zonguldak’lı hemşehrilerim olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandilini tebrik ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.