Belde de 1941 yılından bugüne kadar iş kazası sonucu hayatını kaybeden 443 maden işçisinin isimlerinin yer aldığı şehitliğin de açılışı gerçekleştirildi.


Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında çalışan işçiler, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.

KUR'AN-I KERİM OKUNDU, DUA ETTİLER
TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğünde 08.00-16.00 vardiyasında çalışacak madenciler, harekatın başarıya ulaşması için dua etti, Kur'an-ı Kerim okutuldu. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, burada yaptığı açıklamada, maden işçilerinin dualarının Mehmetçik'in yanında olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"MEHMETÇİĞİMİZİN YANINDAYIZ"
"Barış Pınarı Harekatı ile ülkemizin vatan topraklarının istikbali, vatan hainlerini temizlenmesi için başlatılan operasyonların başarıya ulaşması için her zaman olduğu gibi ülkemizin de mehmetçiğimizin de yanındayız. Madencinin duası her zaman onların yanındadır. Vatan toprağı ve bayrak uğruna hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" 

MADEN ŞEHİTLİĞİ AÇILDI

FİKİR BABASI MUAMMER İNAN

TTK Armutçuk Müessesesi'nde 1941 yılından bugüne kadar meydana gelen iş kazalarında hayatlarını kaybeden 443 maden şehidi için dua edildi, adlarının bulunduğu şehitliğin açılışı gerçekleştirildi. Eşitmez, kurumda 443 maden şehidinin yer aldığını bunların isimlerinin açılan şehitlikte yaşatılacağını belirterek, "Açılışını gerçekleştirdiğimiz anıtta başka isimlerin eklenmemesini dua ediyoruz. Dünyanın en zor mesleklerinden birini icra eden maden işçileri, ülke ekonomisine kazandırmaya devam edecektir. Bu anıtın yapılmasında fikir babası ve büyük emekleri olan Müessese Müdür Yardımcımız Muammer İnan başta olmak üzere Armutçuk Müessese Müdürü Ali Hekim, bu anıtı yapan işçi arkadaşlarımıza yürekten teşekkürü bir borç biliyoruz" dedi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)