Kdz.Ereğli-Kandilli arasındaki karayolunda gece meydana gelen heyelanın ardından ulaşıma kapanan yol yapılan temizlik çalışmanın ardından ulaşıma açıldı.

 

1.5 SAAT SÜRDÜ

Kentte etkili olan sağanağın ardından Ereğli-Kandilli karayolunun Keşkek mevkisinde toprak ve kaya parçalarının dökülmesi sonucu yol ulaşıma tamamen kapatmıştı. Özel İdare Müdürlüğüne bağlı iş makinaları yol güzergahında yaklaşık 1.5 saat süren çalışmanın ardından trafiği yeniden ulaşıma açtı. Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, heyelanın trafik yoğunluğunun olmadığı bir saatte meydana geldiğini, sabah saatlerinden itibaren ise yol açma çalışmalarına Özel İdare Müdürlüğüne bağlı iş makinası ile başlandığını belirtti.

 

DEMİRTAŞ VE GÜÇER’E TEŞEKKÜR

Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Özel İdare Ereğli Şantiye Şefi Kaan Güçer’e desteklerinden ötürü teşekkür eden Aydın şunları söyledi: “Çok şükür heyelan trafiğin olduğu bir saate denk gelmedi altında herhangi bir vatandaşımız zarar görmedi, buna da seviniyoruz. Olayı geceden bu yana takip ediyoruz. Özel İdarenin çabaları sonucu bugünkü çalışmalarda yolumuz açıldı. Beldemizin 4 bin nüfusun yanı sıra Türkiye Taşkömürleri Kurumu da var. Günlük yol güzergahında bin kişi seyahat ediyor. Yol güzergahlarımızın yeniden bakıma alınmasını istiyoruz”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)