Kandilli beldesi sakinleri, yaklaşık 2 aydır bir araya gelerek, 150 metrelik tepeden sahildeki madene 130 yılı aşkın süre işçi ve malzeme nakli gerçekleştiren ve 5 yıldır atıl durumda olan raylı sistemle Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait eski binaların turizme kazandırılması için yaptığı temizlik çalışmalarını tamamladı.

 

EMEK VERDİLER...

Belde sakinlerinin yanı sıra farklı illerden gelen Kandillililer, 1880'li yıllarda inşa edildiği tahmin edilen ve TTK'ya ait varagelin (eğimli arazilerde vagonların çift yönlü taşındığı nakliyat yolu) çalıştığı bölgede temizlik çalışması yaptı, hurdaya dönen faytonlar boyandı, TTK'ya ait eski okul, sinema ile yol güzergahları düzenlendi.

 

"BİR SEVDADIR KANDİLLİ"

Güzergahta İl Özel İdare tarafından yapılan yol bakım çalışmaları sonrasında ise belde sakinleri Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ı çektikleri klip ile bölgeye davet etti. Her kelimesi ayrı bir vatandaş tarafından söylenen, "Zonguldak Valimiz Sayın Ahmet Çınar, 150 yıllık bir tarihi olan Kandilli varagel seyir tepesine bekliyoruz. Bir sevdadır Kandilli" klibini sosyal paylaşım adreslerinden paylaşmaya başladı.

 

"VALİYİ BEKLİYORUZ"

Belde sakinlerinden Abdullah Arslan, yaklaşık 2 aydır bölgede sürdürülen çalışmaların hava şartları nedeniyle tamamlandığını belirterek, "Emeği geçen, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Tarihimize sahip çıkmak için hepimizin görevi. Arkadaşlarımız ile birlikte Zonguldak Valimiz Ahmet Çınar'ı bölgemize davet etmek için bir klip çekmeye karar verdik. Bu kısa klipte, 'Zonguldak Valimiz Sayın Ahmet Çınar, 150 yıllık bir tarihi olan Kandilli varagel seyir tepesine bekliyoruz' sözünü her bir kelimesini farklı arkadaşlarımız söyledi" dedi.

 

DUYARSIZ KALMAZ

Vali Çınar'ın söz konusu klibe kayıtsız kalmayacağına inandıklarını ifade eden Arslan, bölgeye özellikle hafta sonları Türkiye'nin farklı illerinden gelenlerin olduğunu da sözlerine ekledi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)