İlk sayısı ile yayın yaşamına merhaba diyen Alemdar Gazetesi, Kandilli ile Gökçeler Belediye Meclislerinin birleşme kararı aldıklarını duyurdu.

Kdz. Ereğli’nin sınırları birbirleri ile bitişik iki belde belediyeleri olan Kandilli ile Gökçeler’in belediye meclisleri Kandilli Belediyesi’nin tüzel kimliğinde birleşme kararı aldılar. Bu haberi duyuran ise yeni yayın yaşamına başlayan Alemdar Gazetesi oldu. İlk sayısının manşetine bu birleşme haberini koyan Alemdar, haberin içeriğini de “Haber-Yorum” anonsu ile verdi.


Alemdar’ın haberi şöyle:


Kandilli.Uzun Mehmet’in Neyren Deresi’nde bulduğu siyah taş parçalarını Köseağzı’ndaki değirmene attığında yandığını görmesiyle ilk kömür işletmeciliğinin yapıldığı kent. Kömür karasıyla var olmuş, ama o kömür karası da aş olmuş, ekmek olmuş. Emek olmuş. Kandilli dedikleri yer, eski adı EKİ olan TTK’yı küçültme politikaları ile gücünden çok şey yitirmiş bir belde. Kömür karalı Kandilli’nin kara talihi 1987 yılında hizmete giren belediye ile değişecek umutları, TTK üzerindeki oyunların devam etmesiyle bir türlü ak talih olamadı. Ama o talih, AK partili Gökçeler Belediyesini kucakladı. 
Kandilli emeğin yoğun olduğu çağdaş bir kent. Ereğli sanayide yok iken Kandilli var idi.  Kandilli Ereğli’yi sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan ayakta tutarken, Erdemir’in kurulmasına da katkı verdi destek oldu. İşte o Kandilli şimdi toprak olarak büyüyor. Toprak dediğimiz de, yine Kandilli’nin içinde  ikinci bir belediye olarak kurulan Gökçeler’in nüfusunun 2 binin altına düşmesi nedeniyle kapanmak ile karşı karşıya kalmasıyla büyüyecek toprak. Kandilli, eski adı Neyren olan Gökçeler Beldesi’nde yaşayanlara da elini uzattı ve “gelin dostlar bir olalım” diyerek, Gökçeler’in belediye sınırları içinde kalmasını, belediye meclisinin aldığı karar ile sağladı.
Hem Gökçeler’in hem de Kandilli’nin meclislerinde görüşülen birleşme kararına onay çıktı. Gökçeler Belediyesi Kandilli Belediyesine katılmayı kabul edip, Kandilli’de bu katılmaya evet deyince birleşme resmileşip en doğru ve sağlıklı karar verildi.
Şimdi o kara kaderine tutsak edilen Kandilli, yine ak ellerini uzatarak AK Partili Gökçeler Belediyesi’ni kapanmaktan kurtardı. Kandilli’nin bu vefalı davranışı hizmet olarak Kandilli’ye ne getirip ne götürecek bunu zaman gösterecek ama bilinen bir gerçek var ki bu bölgenin tümünün Kandilli’ye olan borcu o kadar büyük ki. Ama ne ödeyen ve ödemeyi düşünen ne de vefa denen bir kavramı hatırlayan var.