Kapatılacak belediyeler arasında yer alan Gökçeler, Kandilli ile birleşmek istiyor.

Gökçeler Belediyesi nüfusunun 2 binin altına düştüğünden dolayı kapatılacak belediyeler listesinde  yer almasının şaşkınlığı yaşayan belde halkı şimdi gözlerini Gökçeler ve Kandilli Belediyelerinin alacağı birleşme kararına çevirdi.
Gökçeler'de yaşayanların yine belediye hizmeti alabilmek için Kandilli Belediyesi ile birleşme taleplerini dile getiren Belediye Başkanı Bekir Çolak, bizim meclisimiz birleşmeye hazır sözleriyle gazetemize açıklama yapmıştı.  Kapatılma kararının Cumhurbaşkanının onayına sunulduğu bir süreçte, aynı konuyu Kandilli Belediye Başkanı Nihat Saral'a da soru olarak yönelttik.
Nihat Saral bu konuda gazetemize şu açıklamayı yaptı:
Bizim şu anda bir görüş belirtme durumumuz yok, çünkü karar daha onaylanmadı ve resmi gazetede de yayımlanmadı. Ortada olmayan bir kararla ilgili görüş belirtmem de mümkün değil. Konuyu biliyoruz elbette. Ancak kararı bekliyoruz. Karar resmi gazetede yayımlanıp yürürlüğe girer ve de Gökçeler Belediye meclisi birleşelim kararı alır ise biz de konuyu meclisimizde değerlendiririz. Öncelikli durum, kararın resmi gazetede yayımlanması ve Gökçeler Belediye Meclisinin de birleşme kararı almasıdır. Biz konuya daha sonra taraf olarak meclisimizi toplar  kararımızı da veririz.


İKİ BELEDİYENİN BİRLEŞMESİYLE İLGİLİ 22 KASIM'DA YAYIMLANAN HABERİMİZ İSE ŞÖYLEYDİ:
BİRLEŞMEDE KARAR MECLİSLERİN!

 Kapatılacak belediyeler arasında adı geçen Gökçeler'in geleceği Gökçeler ve Kandilli belediye meclislerinin alacağı karara bağlı. Kandilli'ye bağlanma isteğinde olan Gökçeler'in bu kararını Kandilli Belediyesinin onaylaması gerekiyor. Onaylanmadığı takdirde Gökçeler yeniden köy statüsüne düşürülecek.
13 ilin büyükşehir olması için çıkarılan kanun ile birlikte kapatılacak belediyeler arasında Kdz. Ereğli'nin Gökçeler Belde Belediyesi de bulunuyor. Bu beldenin kapatıldıktan sonraki varlığını Kandilli Belediyesi'ne bağlı olarak sürdürmesi için ise iki belediye meclisinin katıldım, kabul ettim kararlarına bağlı olduğu açıklandı.
Gökçeler Belediyesi'nin Başkanı Bekir Çolak bu konuda gazetemiz muhabirinin sorusunu şöyle yanıtladı:
Anlaşılan o ki biz kesin olarak kapatılıyoruz. Çünkü nüfusumuz 2 binin altına düştü. 3450 olan nüfusumuz yaşanan göç ile düşe düşe 2 binin altına kadar indi. Bizim geleceğimiz bundan böyle iki belediye meclisinin alacağı karara bağlı.
Bizim bitişik komşu belediyemiz Kandilli'ye katılmak istiyoruz. Bizim belediye meclisimiz katıldım ve Kandilli Belediye Meclisi de kabul ettim kararı alır ve de valilik bu kararı onaylar ise plebisite de gerek kalmadan birleşme sağlanıyor.
Biz köye dönmek istemiyoruz. Belediye hizmetlerine alışan belde sakinlerimiz belediye sınırları içinde kalmak istiyor. Önümüzdeki süreç bu. Cumhurbaşkanının kararı onaylamasının ardından hemen meclisimizi toplayıp karar alacağız ve ardından da Kandilli Belediye Meclisinin kararını bekleyeceğiz.