Kandilli Anadolu Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi,  öğretmenlerinden Gülcan Şahin ve Tülay Görmüş’ün T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Erasmus+ Programı Ana Eylem1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği 2014 Yılı Mesleki Eğitim Öğrencileri ve Personel Hareketliliği Proje başvurusunun kabul edildiği açıklandı.

 

Konuyla ilgili açıklama aynen şöyle:


 Daha önce  LDV-2012 Mesleki Eğitim Projeleri kapsamında kabul edilen projesi ile Almanya ve Letonya’ya giden Kandilli Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 2014 yılında da Ulusal Ajans’a sunduğu proje başvurusu kabul edildi.

 

Karadeniz Ereğli Kandilli Anadolu Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi’nin koordinatör olduğu dört ortaklı "Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer Savunmalarda Sağlık Hizmetleri ve Detoksifikasyon Beceri Eğitimi adlı" proje başvurusu kabul edilmiştir. Proje kapsamında Kandilli Mesleki Eğitim ve Teknik Lisesi İspanya’ya, Nevşehir İbni Sina Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi Danimarka’ya, Eleşkirt 70.Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi İtalya’ya, Diayarbakır Yenişehir 70. Yıl Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi Almaya’ya gidecek. Hek kurum 18 öğrenci ve  2 meslek dersleri öğretmeni ile hareketliliklerini gerçekleştirecek.

 

Nevşehir İbni Sina Teknik ve Mesleki eğitim Lisesinin hazırladığı “Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığında Korunma, Teşhis ve Tedavi Yaklaşımları ile Hastanelerde Beceri Eğitimi” adlı projesi ile de Kandilli Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi, 18 öğrenci 3 meslek dersleri öğretmeni Danimarka’da staj eğitimi aldırarak 2014 yılı Erasmus+ 2. Proje çalışmasını yürütecek.

 

(Haber Merkezi)