Bir zamanlar Kandilli vardı. O  Kandilli ki, kömürle var olmuş ve çalışanları ve yaşam tarzıyla ilçesine bile örnek olmuştu. Kdz. Ereğli’de yaşayanların gezip görmeye gittiği Kandilli’yi anlatmaya kalemler  yetmez. İşte o Kandilli’de Ereğli’den önce Özel okullar vardı. Ereğli Kömürleri İşletmesi’nin (EKİ) okulları olan özel ilk ve özel ortaokullarında eğitim alabilme şansını bulanlar, yaşamlarında hep başarı kazandılar  ve kendilerinden sonraki kuşaklara da örnek oldular. Özel ilk okulun Kandilli Başı (Yayla Mahallesi) Özel Ortaokulun da Aşağı Kandilli’de (Varagel başı) hizmet verdiği okulların efsane müdürlerinden Sadettin Akan’ın vefat ettiği haberi geldi. Kandilli’deki başarısından dolayı EKİ’nin Genel Sekreterliğine getirilen Sadettin Akan, emekliliğinin ardından Balıkesir’in Ayvalık’ın da yaşamını sürdürmeye başladı. Acı haber 7 Ocak’ta geldi. Sadettin Öğretmen de, aramızdan ayrılmıştı.



Kandilli Kültür Derneği Başkanı Korhan Us, İzmir'de düzenlenen Kandillililer Buluşmasında Sadettin Akan'a plaket vererek vefa örneği göstermişti



Sadettin Akan’ın cenazesi 9 Ocak 2018 Salı Günü Ayvalık’ta öğle/cenaze namazı sonrasında bu kentte toprağa verilecek.

ÖNDER GAZETESİ AİLESİ olarak merhuma Allahtan rahmet, yakınları, dostları ve Kandillililere başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.