AKP Kandilli Beldesi Kurucu Yönetim Kurulu Teşkilat Başkanı Yusuf Uzun, Kandilli-Ereğli arasında yapımı 2007 yılında başlanan 4 kilometrelik yolun 4 yılda bitirilemediğini Milletvekili seçilmesinin ardından Ercan Candan'ın bu yolu 4 ay gibi kısa sürede belli bir hıza ulaştırdığını söyledi.

Kandilli'de kalp krizi geçiren bir vatandaşın kamyonet ile Ereğli'deki hastaneye ulaştırıldığını belirten Uzun, Hastaneye ulaştırılmada geç kalındı ise hayatını kaybetti demektir. Kandilli'de tam donanımlı bir ambulansın ve sağlık ekibinin bulunmasını istiyoruz dedi.

Kandilli'nin yıllardır kaderine terk edilmesi göreve seçilen belediye başkanlarının da beklenen hizmetleri getirememesi, girişimde bulunmaması çöküşü daha da hızlandırdı. Türkiye Taşkömürleri Kurumu Armutçuk Müessesesinin yanı sıra HEMA Kömür İşletmesinin de hemen yanında bulunan Kandilli Belediyesi'nde geçtiğimiz günlerde yaşanan sağlık ayıbı ise tarihe not olarak düştü.

KOLTUĞA
OTURAN KALKMIYOR
Beldenin sorunlarını zaman zaman gündeme getiren ise iktidar partisinin Kandilli'deki kurucu teşkilat Başkanı Yusuf Uzun. Uzun, yapımı son 4 ayda hızlanan yol güzergahının yanı sıra sağlık sorununa da dikkati çeken yazılı açıklamayı gazeteniz Önder'in merkez bürosuna getirdi. Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ile görüşen Yusuf Uzun geçtiğimiz günlerde Kandilli ile ilgili gazeteniz Önder'de Kandilli'de 5 yıl öncesi ile 5 yıl sonrası değişen tek bir şeyin olmadığına yönelik haberi de, Gerçektende az bile yazılmış, Kandilli'de görev yapan kimse yok. Koltuğa oturan kalkmıyor hizmette üretmiyor. 5 Yıl önceki Kandilli'nin fotoğrafı ile 5 yıl sonraki Kandilli'nin fotoğrafı arasında değişen hiçbirşey yok, ben bunu 10 yıl yapıyorum dedi.
Uzun'un gazetemiz merkezine bizzat getirdiği yazılı açıklamada ise şu açıklamalara yer verdi:

MİLLETVEKİLİ
SÖZ VERDİ
Yıllardır Kandilli'nin ulaşım yol ve sağlık alanındaki sorunlarını dile getiriyoruz. 2007 Mayıs ayında başlanan 4 kilometrelik yol dört yılda bitmediği bölge halkımızı tedirgin edip 12 Haziran 2011 seçimlerinde halkın tepkisini sandığa taşıyacaktı. Seçimden kısa bir süre önce bölge milletvekilimiz Prof.Dr.Ercan Candan ile konuyu görüştük, seçim sonrası ilk işlerinden biri o olacağı sözünü verdi, halkımızda görevini tam yaptı seçim sonrası vekilimizde sözünü tutarak iki yıl hiçbir şekilde ilerleme yapılmayan yolu 4 ay gibi kısa zamanda yapıldı, demek ki yapılıyormuş. Milletvekilimiz Ercan Candan'a, Kdz.Ereğli Kaymakamımız İbrahim Çay'a, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

SAĞLIK MERKEZİ
İSTİYORUZ
Sağlık alanında sorunumuzu da inşallah çözeceklerine inanıyoruz. 1970'li yıllarda Kandilli'de bir çok ameliyatların yapıldığı hastane var iken şimdi aile hekimliği isteklere cevap veremez hale geldi, halkımız buna alışamadı ve eski günlerini arıyor. Bölge halkımızın isteği Gökçeler ve Bayat Köyü sağlık ocağı doktorlarını Kandilli merkezde toplayıp 24 saat açık olabilen bir sağlık merkezi haline getirmeli. Eczane, banka, PTT, liseler ve haftalık Pazar Kandilli'de olduğundan Gökçeler ve bağlı köyler halkı bu gibi ihtiyaçlarını karşılamak için buraya geliyor. İlacını almaya gelen doktora da gelebilir, ambulans ekibi kurulabilir veya personeli ile donanımlı bir ambulans Kandilli merkezde 24 saat bekletilebilir.

KAMYONET
 İLE ULAŞTIRILDI
En son olan bir ölüm vakası 24 Ekim 2011 Pazartesi günü Muhammet Alagöz adlı bir kardeşimiz kalp krizi geçirdi, Ereğli'ye bir kamyonet ile götürüldü, geç kalındı ve hayatını kaybetti. Bu gibi acil durumlarda saniyeler önemlidir. Burada bir donanımlı ambulans olsaydı onun personeli ilk müdahaleyi yapardı. Kandilli-Gökçeler beldelerine bağlı köylerde 10 bin nüfus, maden ocaklarında 2 bin kişi çalışıyor bunun bin 500'ü dışarıdan geliyor. Bu kadar insanın bulunduğu bir yerde mutlaka sağlık konusundaki eksikliklerin giderilmesi gerekiyor.

BAŞBAKAN GELİYOR
Sağlık Bakanlığına konu ile ilgili dilekçe verdik ve vermeye de devam edeceğim. Duyarlılık gösterilirse kısa sürede bu sorunumuz çözülebilir. Bir heyet ile Başbakanımıza çıkıp dertlerimizi anlatmayı hedefledik. Bu arada Başbakanımızın önümüzdeki günlerde Ereğli-Düzce yolu açılışına geleceğini öğrendik. O zamana kadar bir ilerleme kaydedilmez ise kendilerine Ereğli'deki mağduriyetlerimizi bir heyet anlatacağız.