Kandilli'de bulunan Sağlık Meslek Lisesi'nin Kdz.Ereğli Korubaşı Mahallesi'nde yapımı TOKİ tarafından gerçekleştirilen İlköğretim Okulu'na taşınacak olmasına belde sakinlerinden büyük tepki geldi.

Vatandaş devlet işbirliği ile inşa edilen ve 1997 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından açılışı gerçekleştirilen Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne yakın olduğu gerekçesi ile açılan Kandilli Sağlık Meslek Lisesi'nin Kdz.Ereğli Korubaşı Mahallesi'ndeki TOKİ İlköğretim Okuluna taşınacak olmasına belde sakinlerinden büyük tepki geldi.
Sağlık merkezlerinde yapılan düzenlemelere göre en yakın hastaneye 4 kilometreden fazla uzak kalan Kandilli Sağlık Meslek Lisesi Kdz.Ereğli'ye taşınıyor. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ın bu yönde müfettişin aldığı karara göre onay vermesinin ardından süreç hızlandırıldı.

VATANDAŞDAN ÇOK AĞIR TEPKİ
Gazetemiz muhabirini arayan belde sakinleri yaşanan olaya büyük tepki gösterdi. Vatandaşlar, Kandilli Sağlık Meslek Lisesi'nin bu bölgeden taşınacak olması bu bölgeyi tamamen bitirecektir. 4 Kilometre şartı aranıyor ama Ereğli Devlet Hastanesi ile TOKİ İlköğretim Okulu'nun bulunduğu alan 6.5 kilometre en yakın özel hastane bile 5 kilometre. Hele hele yeni hastane Ören'e yapılıyor TOKİ'den orası Kandilli'den bile daha uzak. Bizim okulumuza dokunulmasın belde ile yıllardır bütünleşen okulumuzu vermek istemiyoruz sözleri ile tepkilerini dile getirdiler.