Kandillililer Derneği 4 Mayıs 2013 günü Kdz. Ereğli Mühendisler Derneği'nde geleneksel dayanışma gecesine 'anılarını al da gel' sözleriyle hazırlandıklarını bildirdi.

Dernek Başkanı Avukat Korhan Us, Başkan Yardımcısı Kamuran Ayyıldız ile birlikte gazetemiz haber merkezine yaptığı ziyaret sırasında; Kandilli'de üç gün boyunca sürdürdükleri çalışmalar ile yönetim kurulu toplantısında alınan kararları açıklarken şöyle konuştu:

Kandilli'ye yatırım konusunda neler yapılabilir üzerinde bazı çalışmalar içindeyiz. Bizim eski özel ilkokulumuzun arkasında bulunan ve TTK Armutçuk Müessesesi misafirhanesinin hemen önündeki futbol sahası ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ilgilendiğini öğrendik. Bu bakanlıkta çok üst düzende bir Kandillili arkadaşımızın da bulunmasının avantajı ile bu sahanın çok yönlü değerlendirilmesi ile birlikte Kandilli'deki misafirhaneden de yararlanılması veya başka sosyal tesislerin yapılması amaçlı çalışmaları takip ediyoruz. Ayrıca Kandilli'ye getirdiğimiz bir işadamı öncelikle Kandilli başındaki parkı çalıştırmak için harekete geçeceğini söyledi ve aşağı Kandilli'deki paytonu da işleterek deniz kenarında bir sosyal tesis yapılabilir mi bunu araştıracak.  Aynı iş adamı Kandilli başındaki Atatürk büstünün bakımının yapılıp boyanması ve üzerine de Ne Mutlu Türküm diyene yazılması için hemen sipariş de verdi. Kandilli için çok yönlü düşüncelerimiz var. Bizim özlediğimiz Kandilli için tüm Kandillilerle bir şey yapabilme heyecanımızı diri tutma gayretimiz sürüyor.