8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü Kandilli anneleri de kutladı. Kandilli'de yaşayan yaklaşık 70 kadın; Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği Kelebeğin Rüyası filmini izleyerek bu anlamlı günü kutladı. Gündelik koşuşturmalarından, yüklendikleri sorumluluklarından bir film boyu olsun uzaklaşarak; önemlice bölümü Kandilli'de çekilen Kelebeğin Rüyası filmini izlediler. Eşleri, çocukları halen madende çalışan, madenlere şehit veren kadınlardan yaşlı bir teyze; Zonguldaklı şairler Muzaffer Tayyip Uslu ve Rüştü Onur'un hayatlarındaki onca travmayı, acıyı ve yoksulluğu bir çırpıda özetlediler aslında. Bizim çocuklarımız bunlar. Şimdiki çocuklarımız da yerin yedi kat dibinde benzer acıları ve yoksullukları yaşıyorlar. Karın tokluğuna ciğerlerini toza buluyorlar dedi.
Kandillili birkaç arkadaşın finanse ettiği bu etkinlik planlanırken, özellikle kadınların işlerinin bittiği saatlere göre planlandı.
Araçlar sinemanın önüne geldiğinde ise; onları ellerinde karanfillerle, Ereğli'de ikamet eden Kandillililer bekliyordu. Alkışlarla karşılandılar, çaylar içildi, güne dair konuşuldu ve sonra belki de ilk kez sinemaya gelen teyzeler o sihirli perdeden dünyaya baktı.