Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın, Bülent Ecevit Üniversitesi'ne (BEÜ) bağlı Ereğli Eğitim Kampüsü projesine yeni yer arayışının yapıldığını açıklaması ilçe gündemine oturdu.

Bektaş, Ereğli Devlet Hastanesi'nin yıkılan eski binalarının bulunduğu ve BEÜ'ye fakülte yapımı için tahsis edildiği alanın yetersiz olduğunu, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ile Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın konu üzerine çalıştıklarına değinerek, "Ereğli kampüsü için 150-200 dönüm bir alan arıyoruz. El ele vereceğiz, eski devlet hastanesinin terk ettiği yer bize yetmez. 3 Ayrı kampüste olmaz. Ereğli iyi kötü sorunlarını çözmüş bir şehir, en büyük sorunu üniversite yapılanmasını başaramamış. Buna da emek veriyoruz. Kaymakam ve Belediye Başkanının çalıştıkları bir konu var, bende gidim bakacağım" demişti.

VALİ ALANDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Kdz.Ereğli'ye Bülent Ecevit Üniversitesi'nin mezuniyet töreni programları için gelen Vali Erdoğan Bektaş, eski Ereğli Devlet Hastanesi'nin yıkılan alanlarında incelemelerde bulundu. Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın da bulunduğu inceleme ile ilgili basına bilgi verilmedi.

KANDİLLİ'DEN TALEP VAR

Kandilli Beldesi'nde Muhtarlar Tahsin Aslan, Hasan Görmüş ve Murat Güldalı, Kandilli Beldesi'nde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait de olan bir çok yer, kapanan okulların da bulunduğunu belirtti. Muhtarlar adına konuşan Hasan Görmüş, "Kandilli, ilçemize sadece 10 dakika mesafede. Kapalı spor salonu, okulları, binaları, sosyal tesisleri var. Ereğli Eğitim Kampüsü için ideal yerlerden bir tanesi. Gelip görsünler, incelesinler. Kandilli ve Ereğli bir bütündür" dedi.