“Kandilli deyince aklınıza ne gelir?” Bu soruyu Kandillililere sorduğunuzda, büyük bir duygu denizine sürüklenir ve gözleri dolar. Kandilli deyince akıllara, kültür gelir, sevgi gelir, dostluk gelir, saygı gelir. Kandilli deyince akıllara unutulmayacak anılarda paylaşılanlar gelir. Kandilli Kültür Derneği işte yine böyle bir etkinlik düzenledi ve uzaktan yakından gelen Kandillilileri 25. Yıl özel gecesinde buluşturdu.

Kandilli Kültür Derneği’nin gecesi Formenler Derneği’nde yapıldı. Ankara, İstanbul, İzmit, İzmir başta olmak üzere bir çok ilden gelen Kandillililer, derneğin kuruluşunun 25. Yıldönümünde bu alanda yine birbirlerine sarıldı ve özlem giderirken, çocukluk ve gençlik anılarında iz bırakanları birbirlerine anlattı. Dernek Başkanı Korhan Us’un kısa ve anlamlı açılış konuşmasıyla başlayan gecede, kuruluşundan bu yana başkanlık görevlerinden bulunanlara plaket verildi. Kandillili Hasan Çakmakçı’nın da sahne aldığı gecede, türküler halaylar eşliğinde sevgi ve saygı rüzgarları estirildi.

Dernek, ertesi günü de Kandilli’de kahvaltı verdi. Eski ekonomanın bulunduğu alanda belediye tarafından yaptırılan parkta, buluşan Kandillililer eski adı Armutçuk Özel İlkokulu olan Madenci İlkokulu ve varagel başta olmak üzere Kandilli’ye gezme şansları da buldular. HABER: Eyüp Bektaş

DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN ÜSTTEKİ GALERİYİ TIKLAYINIZ...