Kdz. Ereğli'deki Kandillililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin olağanüstü genel kurulu 7 Ocak 2012 cumartesi günü saat 14.00'de  Mühendisler Derneği'nde yapıldı. Derneğin göreve getirilen yeni yönetim kurulu, ilçe ve ilçe dışındaki tüm Kandillililerle iletişim kurarak  sosyal ve kültürel dayanışmayı geliştirmek için yeniden yapılanmaya gidecekleri ifade ettiler.

 

Uzun Mehmet'in Köseağzı'nda 8 Kasım 1829 yılında bulduğu kömür ile bölgede sanayileşme başladı. İlk kömür üretimi de 1848'de Kandilli'de gerçekleştirildi. Ekmeğini yeraltından kazananların memleketidir Kandilli'de.  Sonraki yıllarda değişik sebeplerden dolayı Kandilli dışına çıkan Kandillililerin Kandilli özlemini bir arada tutabilmek ve dostlukların sonsuza dek taşınması amacıyla kurulan Kandillililer  Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, yönetim ve denetim kurulu organlarını yenileyerek yeni bir heyecanı yakalamak için olağanüstü kongreye gitti. Kongrede her zaman olduğu gibi 'Kandillililik ruhu' öne çıktı.

 

Mühendisler Derneği'ndeki kongrede, Divan Başkanlığına Cihat Kalafat, yazmanlığa da Bülent Akçakese ile Nevzat Yüksel seçildi. Gündemin ilgili maddelerine geçildiğinde dernek başkanı Mustafa Sesli çalışma raporunu okudu. Yönetim ve Denetim Kurullarının aklanmasının ardından yeni yönetim ve denetim kurullarının seçimine geçildi. Tek liste üzerinde yapılan seçimler oybirliği ile gerçekleştirildi.

 

Yeni yönetim kurulu asil üyeliklerine:

 

Korhan Us,

Kamuran Ayyıldız,

Cemalettin Sağtekin,

Mustafa Kemal Bektaş,

Noyan Keskin,

Güler Kundakçı Durmuş,

Ediz İz,

Cemal Özkan

ve Bülent Akçakese,

 

Yönetim kurulu yedek üyeliklerine:

Mustafa Sabri Şirin, Rahmi Yaman, Olcay Aktan, Ekrem Yılmaz, Nurettin Gür, Hüseyin Elagöz, Okan Şentürk ve Deniz Karaduman,

 

Denetim kurulu asil üyeliklerine:

 

Cihat Kalafat,

Necati Vurgun

ve Nadide Kurubacak,

 

Denetim Kurulu yedek üyeliklerine ise:

Çetin Yener, Kemal Gürel ve Dilek Çimenoğlu seçildiler.

 

Yaklaşık iki saat devam eden kongrenin dilek ve temenniler bölümünde yapılan konuşmalarda da,  Kandilli kültürünün önemine dikkat çekildi ve yeni seçilen yönetim ve denetim kurullarına her konuda destek verilmesi konusunda tüm üyelerin sorumluluklarının bulunduğuna vurgu yapıldı.

 

KONGRE SONRASINDA 7 OCAK 2012 KANDİLLİLİLER FOTOĞRAFI DA ÇEKİLDİ.

Derneğin önceki başkanlarından Orhan Akçakese ile Nezih Kırdar da, kongreye geldi ve yeni yönetim kuruluna başarılar diledi.

Divan başkanlığına eski GMİS sendikacılarından Cihat Kalafat, Erdemir emeklisi Nevzat Yüksel ve TTK Armutçuk Müessesesi'nin işçi bürosu şeflerinden Bülent Akçakese getirildi.

Kongreye katılan Kandillililer, derneğin kuruluşundan bu yana emeği geçen tüm başkan ve yöneticilere şükran borçlu olduklarını ifade ettiler.