Kandilli Kültür Derneği’nin olağan kongresi Dernek lokalinde 12 Kasım 2016 cumartesi günü saat 13.00’de yapıldı.  Verilen önerge ile  Cihat Kalafat divan başkanlığına seçildi. Divanın oluşmasından sonra Eşsiz Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin kurucuları ve rahmetli olan tüm Kandillililer ile madencilerin anısına saygı duruşu yapıldıktan sonra ardından İstiklal Marşı söylendi.


Derneğin çalışma raporunu Başkan Av. Korhan Us okudu. Us, iki yıl boyunca yaptıkları çalışmaları anlatırken, tek gelirlerinin bağış ve aidat olduğuna vurgu yaptı.  Korhan Us, İstanbul’da düzenlenen Kandillililerin bulaşmasını sağladıklarını, vefat eden Kandillililerin cenaze duyurularının üyelerle iletişimin kurularak bildirildiğini üniversitede okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere olanaklar ve maddi güçleri oranında destek olunduğunu, Armutçuk İlkokuluna bazı ihtiyaçlarının teslim edildiğini kaydederek; Mayıs 2016’da kültürel etkinliklerimiz kapsamında Havuzlu Park’ta geliri Madenciler ilk öğretim okulu ve Armutçuk  ortaokuluna kalmak üzere Kandilli Belediyesi öncülüğünde kermes düzenlendiğini  belirtti.  Dernek Başkanı Korhan Us, ayrıca belediyenin etkinliklerine katılım sağlandığını, futbol yaz kulübüne sponsor aracılığı ile talepleri olan tabletin armağan edildiğini de söyledi.

Özellikle üniversiteli öğrencilere daha çok katkı sağlanması yönünde yoğunlaşan dilek ve temenniler, derneğin Kandilli açısından önemi üzerinde bütünleşerek, yeni oluşacak yönetim kuruluna başarılar dilenen kongrede,  seçimler şöyle sonuçlandı:





Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Korhan Us, Bülent Akçakese, Füsun Vurgun, Güler Önder ve Sabahattin  Özkan

Yönetim Kurulu Yedek üyeleri

Kamuran Ayyıldız, Sevda Bakan, Galip Yıldızhan, Mehmet Yavuz ve Mustafa Kemal Bektaş

 

Denetim Kurulu ‘nun üyeleri de şöyle belirlendi.

Cihat Kalafat, Nimet Yıldızhan ve Ayben Belkıs Kırdar

Denetim Kurulu yedek üyeleri

Necati Vurgun, Kenan Yanık ve Hurşit Atamer

 

Yönetim ve Denetim kurulları önümüzdeki günlerde toplanarak görev dağılımı yapacaklar.