Kömür kenttir Kandilli. Bu kömür kentin varlığı içindeki yaşamda çok şeyi paylaşanların iz bırakan dostlukları aradan çok uzun yıllar geçse de silinmiyor. “Kandilli Bir Kültürdür” sloganı ile öne çıkan bu dayanışmanın buluşmasını Kandillililer Derneği düzenliyor. Bu yıl da geleneksel yemekli toplantıda bir araya gelen Kandillililer yine bol bol özlem giderirken, anı sepetlerindeki özellikle de çocukluklarını paylaştılar.

Kdz. Ereğli’de Mühendisler Derneği’nde düzenlenen 2013 yılının geleneksel gecesinde salonu dolduranların şehir dışından gelenlerin oluşturduğu gözenirken, açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Korhan Us da,  kısaca “Kandillililik işte budur” dedi.  Emekli öğretmenlere gösterilen büyük saygı ile duygusal anların yaşandığı gecede merhum Leyla Yıldızhan’ın “Kandilli Deyince Aklıma” şiiri barkovizyonda gösterilirken gözyaşlarını tutamayanlar oldu.

Kandillilik sevgisi çemberinde dostluğu doyumsuzca paylaşanların bu geleneksel gecesi “Önümüzdeki yıl görüşmek dileğiyle” vedalaşması ile son buldu.